Den 24 mars kommer utgivarna Maximum Games och brittiska spelutvecklarna Spiral House släppa actionäventyret Troll and I. Spelet kommer till Playstation 4, Xbox One och PC i första hand. En version till Nintendo Switch är också planerad men har en så länge inget releasedatum.

I Troll and I befinner vi oss i den skandinaviska landsbygden där en ensam pojke, Otto, tvingas fly från sitt hem. Detta på grund av att ett gäng jägare drar igenom hans lilla by i jakt på en mystisk varelse som, enligt ryktena, lever i skogen. Till Ottos förvåning visar det sig att ryktena stämmer. Han hittar varelsen som har tagit sin tillflykt i bergen. Nu måste de samarbeta för att tillsammans lyckas undkomma jägarna.

Som spelare får vi möjligheten att växla mellan Otto och Trollet under spelets gång. De båda karaktärerna har olika specialiteter som kommer vara avgörande för överlevnad. Trollet är till exempel stort och starkt och kan oskadliggöra motståndarna med ett enda slag. Otto är som motsats mindre, smidigare och snabbare. Och för de som har en riktig vän erbjuds ett kooperativt multiplayerläge där lagarbete är i fokus för att klara spelet.

Troll eller ”Storfot”

Bilden av Trollet är dock inte vad jag klassar som typiskt ”skandinaviskt” trollutseende. För mig – och säkert många fler – är bilden av ett troll format av John Bauers sagolika målningar. Men i Troll and I ser Trollet mer ut som en blandning av den nordamerikanska Sasquatch och trollen i Guillermo del Toros Netflix-serie Trolljakten. Om detta har någon större inverkan på spelet tror jag inte, men något jag ändå ställer mig fundersam till.

(Visited 280 times, 1 visits today)