Myrqvist är herrstil.com’s egna skolinje. Sedan 2016 har man tillgodosett marknaden med prisvärda, randsydda skor efter ett mycket lyckat crowd funding-projekt med grundaren Sebastian Öhrn i spetsen. Nu i juli lanserar företaget fyra nya skomodeller, tre loafers och en double monk-strap, vilket känns som det naturliga steget framåt för denna spännande skoaktör.

Herrstil.com har funnits sedan 2011 då den nyblivne studenten Sebastian Öhrn bestämde sig för att börja sälja skoblock av god kvalitet till överkomliga priser. Vi har handlat därifrån flertalet gånger innan Chevaleresk startades så det var med glädje vi såg att en skolinje äntligen kom till 2016. De första modellerna, Äppelviken, Skytteholm och Strömsö, var alla oxfords: en cap-toe, en quarter brogue samt en semi brogue, och senare har även full broguen Rosendal tillkommit liksom en Chelsea- och Chukka boot. Men nu, till sommaren, är det alltså dags för loafers och monks.

Precis som alla andra modeller från Myrqvist är de fyra nya modellerna randsydda och prisbilden blir densamma som oxfordsskorna, nämligen 1999kr. Där ligger en av företagets styrkor: under tvåtusen kronor för en randsydd sko får betecknas som billigt. Detta åstadkommer man genom att äga hela produktionskedjan från design till försäljning, inga mellanhänder finns.

Liksom hos de tidigare modellerna är även dessa inspirerade av den svenska naturen och tonerna är bruna med svenskinspirerade namn: Ålsten, Smögen, Fårö och Mölle. Såhär säger grundaren Sebastian om kollektionen.

Vår nya kollektion vänder sig till mannen med stilintresse. Han räds inte för att sticka ut från mängden och han kombinerar våra skor med sin egna, särskilda stil. De naturliga och lätta proportioerna i skorna kombineras med en nätt passform och detaljer som skapar individualitet för skobäraren. De nya modellerna utgörs av bekväma kvalitetsskor, som passar både formella och mer lättklädda, avspända tillfällen

Ålsten

Ålsten är en double monk-strap i chokladbrunt skinn. Stilrena, modesta spännen i silver. En megaklassiker.


Mölle

Mölle är Myrqvists första tassel loafer och den kommer i mocka i två färgställningar, den ena sandfärgad och den andra mellanbrund.


Fårö

Vår favorit i den nya kollektionen är string loafern Fårö i snuff suede. En mycket stilren och användbar sko i vår- och sommartid.


Smögen

Smögen är en penny loafer i mellanbrunt skinn. Passar fint till både ledig och semiformell klädsel.

Det är imponerande att företaget kan producera en sådan fin bredd av skor på en och samma läst. Lätt mejslad, med något högre insteg och smalare utförande känns den både moderna och användbar. Vi har ännu inte provat någon av skorna från Myrqvist men steget dit känns inte så långt att ta med tanke på prisbild och utseende. Vi återkommer så fort vi provat.

 

Bilder och fakta från herrstil.com där också Myrqvist finns att köpa.

 

(Visited 1 334 times, 1 visits today)