Helgen som gick och nästkommande är datumen för den mycket populära mässan i Nacka Stockholm Beer and Whisky Festival. Det är en härligt festlig tillställning med leverantörer i världsklass och det känns som om mässan bara blir större och större sedan starten 1992.

Stockholm Beer and Whisky Festival tillhandahåller ett imponerande utbud, framförallt på whiskysidan enligt oss. Knappt ett destilleri saknar representation. Det allra roligaste är att man får möjlighet att prova nyligen utkomna utgåvor och framförallt att man kan prova saker som man oftast behöver köpa en hel flaska av.

Mässan har lyckats skapa en trivsam atmosfär där man nästa känner att man vandrar runt i ett stort partytält, åtminstone var det så när vi anlände på lördageftermiddagen, eller kvällen snarare. Glad stämning, varierande design på bås och det mesta i dryckesväg, inte bara öl och whisky. Vi hann under kvällen prova klassiker och rariteter, nedan är ett axplock:

  • Bruichladdich The Classic Laddie
  • Glenglassaugh 30 years
  • Teeling 24 years
  • AnCnoc 18 years
  • Teeling Revival 14 years
  • Highland Park Fire Edition
  • Balblair 1990

2016 slogs rekord i antal besökare då hela 39 000 personer tog del av härligheterna. I år känns det som om detta rekord återigen kommer att slås med tanke på folkmängden bara under de timmar vi var där i lördags kväll. Just folkmassan begränsade också möjligheten att prova och kommunicera med diverse leverantörer något, så pass högt var trycket.

Vi passade även på att ta lite bilder naturligtvis. Alla företeelser på plats har inte dokumenterats, tur är väl det, men vi hoppas att collaget skall locka till ett besök under helgen som kommer. Om man dessutom vill lära sig mer om öl och whisky anordnar mässan och dess utställare så kallade master classes där provningsledare och utbildare bidrar med information kring dryckerna. Efter att ha besökt mässan under flera års tid kan vi fortfarande varmt rekommendera ett besök där.

 

Lista på utställare hittar ni här:
Biljetter till helgens mässa kan köpas här:

(Visited 236 times, 1 visits today)