Det var legendariska Nikekreatören Tinker Hatfield som skapade den första utgåvan av Nike Air Oscillate. Nu, drygt tjugo år senare, har NikeLab gjort en ny version av skon för att hedra tennisens störste genom tiderna: Nike Oscillate Evolve Roger Federer.

Historien bakom Air Oscillate är en välkänd sneakerklassiker. Tinker Hatfield, mannen som skapade Air Jordan-linjen, ville designa en sko till Pete Sampras. Sampras hade dock inte för avsikt att byta sko. Hatfield gick då till flertalet andra tennisspelare för information och feedback. När skon sedan var klar föreslog Hatfield att han och Sampras skulle spela lite basket med Air Oscillate. Sampras, som inte hade en aning om att skon egentligen var till för tennis, blev Sampras förälskad i skon och bar den de närmaste sju åren.

Originalet

Nike Oscillate har flertalet gånger nylanserats på marknaden i olika färgkombinationer men det är först nu som skon lanseras som en renodlad sneaker. Originalet var i vitt skinn med mörkblå detaljer, två färger som NikeLab valt att behålla när de nu lanserar sin nya version för att hedra Roger Federer. The Swiss Maestro och Nike har alltid stått nära i sitt designsamarbete då Federer är modeintresserad. Vid flertalet gånger har han själv valt färgkombinationer till sina olika outfits på touren, skor inkluderade.

Modellen är även ett homage till Nikes äldre tennisskor då de valt att ta bort den välvda sulan och i stället gå för en strömlinjeformad rak sådan. Således passar den mycket bättre som sneaker. Visst, du kan spela tennis i den också, men stödet och komforten lär inte överträffa dagens mer avancerade tennisskor. Istället föreslår vi att du bär modellen till jeans eller ledig kavaj, till chinos eller till och med shorts.

Färgerna och kvaliteten Nike har satsat på går alltså tillbaka till ursprungsmodellen då det ena alternativet är i vitt skinn och det andra i mörkblå nubuck. Utmärkt säger vi, de två kanske allra bästa sneakerfärgerna som passar till det mesta.

Nike Oscillate Evolve Roger Federer släpps idag 25/5 och finns att köpa här! Räkna med högt köptryck!

(Visited 351 times, 1 visits today)