November är nuförtiden lyckligtvis synonymt med Movember där män uppmanas att odla mustasch för att uppmärksamma manliga sjukdomar, särskilt prostatacancer. Eftersom det är gentlemannasportvecka på Chevaleresk väljer vi att lyfta fram Movember genom att hylla tidernas bästa mustascher i idrottsvärlden.

1

Garth Boesch – ishockey

Sägs vara den första mustaschprydda NHL-spelaren. Huserade på blålinjen i anrika Toronto Maple Leafs mellan 1940 och 1945 där han vann tre Stanley Cup. Gjorde inte mycket poäng och var inte särskilt briljant men allt det där är irrelevant emedan han var just först med att bära mustasch i NHL, och vilken mustasch sedan, och frisyr! Kunde lika gärna varit 2016.

4

Rollie Fingers – baseball

Inte nog med att han kanske bar idrottsvärldens vackraste handlebarmustasch genom tiderna, Rollie Fingers är tillika en legendar för sina prestationer. Tre gånger världsmästare, sju gånger all-star och belönad som ligans bästa pitcher. Invald i MLB’s Hall of Fame och även mest värdefulle spelare i World Series 1974 när han spelare för Oakland Athletics. Varför han bar mustasch? Han ville vinna ett vad för 300USD. Sedan stannade den kvar. Legend, är namnet.

2

Julius Erving – basket

Julius ”Dr. J” Erving var en av de allra sörsta basketspelarna på 70- och 80-talet i NBA. Förmodligen mer känd för sina revolutionerande dunkar än sin mustasch men den förtjänar ändå en plats i solen. NBA-mästare och mest värdefulla spelaren 1981 för sitt Philadelphia 76ers.

5

Fred Biletnikoff – amerikansk fotboll

Biletnikoff var aldrig snabb men få hade händer som honom i positionen som wide receiver. Var lyckosam och spelade på hög nivå i manga säsonger i Oakland Raiders där han vann Super Bowl XI. Han blev dessutom finalens MVP. Frågan är om inte mustaschen är större ändå.

3

Graham Hill – racing

Graham Hill är en ikon inom racingsporten. Britten med det perfekta håret och den välsvarvade mustaschen är den ende som har vunnit The Triple Crown inom racing: Formel 1-VM, Le Mans och Indy 500. Far till Damon Hill som också han vann F1-VM.

(Visited 165 times, 1 visits today)