Redaktionen har fått möjlighet att recensera Fiedler & Lundgrens tobaksvara i form av snussorterna Lundgrens Skåne Vit, Lundgrens Perforerad Vit samt Lundgrens Perforerad Portion.

Tobaken är ekologisk och odlad i Fjälkinge i Skåne. Ekologisk tobak har blivit mer förekommande i snus de senaste åren och att tobaken i det här fallet även var svensk tilltalade oss. När vi studerar dosan märker vi också att locket för använda prillor är expanderande vilket gör att man slipper överfulla lock som kan läcka och ge fläckar. Den stora fördelen med snuset skall vara den perforerade påsen som har små hål i sig vilket skall resultera i en större smaksensation. Ok, let’s dig in!

1Lundgrens Skåne Vit

Doft: lätt parfymerad, känns citrusaktig med inslag av vilda bär och svart té. Inbillar vi oss eller hittar vi en touch av cederträ? Tobak också självfallet.

Smak: alltid svårare att hitta smaker än dofter i snuset men den känns fräsch.

2Lundgrens Perforerad Vit

Doft: tyngre än Skåne, mindre parfymig men ändå frisk. Möjligtvis lite choklad bland tobakstonerna. Fyllig, i det närmaste rik.

Smak: mer neutral än Skåne, mer klassisk. Tobaken är mest prominent.

3Lundgrens Perforerad Portion

Doft: förvånansvärt mild för att vara en vanlig portion, d.v.s. brun. Friskheten finns återigen i form av barrskog och kanske lite gräs.

Smak: distinkt och återigen klassisk med tobaken som ledstjärna.

Sammanfattningsvis så erbjuder samtliga tre sorter något annorlunda enligt oss. Smakerna kommer faktiskt fram mer via den perforerade påsen. ”Mer tryck” var det någon som sade. Påsen känns fin och snusningen blir på något sätt närmare om det är något man vill eftersträva. Smakerna var även lite mer friska jämförelsevis. Även om det inte alltid känns bra att snusa skapar känslan av svensk, ekologisk tobak för oss ett mervärde. En trivsam upplevelse.

(Visited 721 times, 1 visits today)