Julkalendern Lucka 1! Den stora premiären för Chevaleresks julkalender. Under 24 dagar kommer att vi presentera 24 chevalereska julklapptstips, stora som små. Vi kommer såklart i största möjliga mån ta hänsyn till anskaffningstider och tillgänglighet. Varmt välkomna hit!

Julkalendern Lucka 1 – Carl Dagg Umbrellas

Paraplyet. En ofta förbisedd accessoar. Eller kanske är det inte ens en accessoar, kanske är det en helt egen kategori. Något du borde ha. Man vill gärna att det ska vara lika funktionellt som vackert, och där kommer Carl Dagg in. De gör i vårt tycke ett av marknadens mest prisvärda paraplyer sett till kvalitet och estetik. Stilrent, sobra färger och med en fin känsla i handen. Och ljudet när man fäller upp det, inte minst.

Paraplyerna tillverkas i Sveriges enda kvarvarande paraplyfabrik i lilla Malung i Dalarna. Tyget är en bomullsblandning som känns mycket genomarbetad, träet är i valnöt och läderspännet är av läder garvat i Sverige. Även metalldetaljerna känns praktfulla.

I det unga företagets första serie släppte man fyra färger: Sullen Red, Cloudy Green, Dusky Blue och Tender Black. Cloudy Green är gissningsvis favoriten. Den mest mångsidiga färgen är kanske annars Sullen Red, den vinröda, eftersom den passar till i stort sett alla färger på ytterplaggen man bär på vintern: mörkblått, grönt, grått, beige, svart och brun. Den fina tillhörande paketeringen gör också att det blir en trivsam sak att ge bort.

Priset för paraplyerna ligger på 1250kr vilket får ses som konkurrenskraftigt om man jämför med andra aktörer i samma segment. Paraplyerna finns att köpa på carldagg.com

 

(Visited 1 964 times, 1 visits today)