Det är alltid kul att ha något att se fram emot och westernspelet Red Dead Redemption 2 är en sådan sak. Problemet är bara att väntan egentligen skulle ha varit över nu. Det har snart gått ett år sedan Rockstar Games tillkännagav den hett eftertraktade uppföljaren till Red Dead Redemption från 2010.

I föregångaren färdades vi genom ett fiktivt Amerika i slutskedet av den tid vi kallar den vilda västern. Tillsammans med den före detta laglöse John Marston tvingades vi av regeringen jaga ifatt tidigare medlemmar ur Marstons gamla gäng. I spelet levererar Rockstar inte bara ett riktigt bra sandlådeäventyr med spännande eldstrider – de lyckades även skriva en episk berättelse. Så förhoppningarna om att en uppföljare skulle få se ljuset har många längtat efter sen dess.

Förra veckan kom lite uppdaterad information i form av en ny fräsch trailer som kan beskådas ovan. I den får vi se lite mer av vad som komma skall och att spelet planeras komma under våren 2018. Nu väntar vi bara på ett konkret släppdatum. Så för att tiden ska gå lite fortare – och för att hinna komma lite i stämning – kommer här några tips på westernfilmer.

 

Den gode, den onde, den fule (1966)

Den gode, den onde, den fule (1966)
Regissör: Sergio Leone.
IMDb: 8,9

Clint Eastwoods genombrottsfilm av den italienske spaghettiwesternregissören Sergio Leone. En klassiker inte minst tack vare Ennio Morricones fantastiska musik.

 

3:10 to Yuma (2007)

3:10 to Yuma (2007)
Regissör: James Mangold
IMDb: 7,7

En välgjord remake av westernklassikern från 1957 av James Mangold (Logan) med Russell Crowe och Christian Bale i huvudrollerna.

 

Young Guns (1988)

Young Guns (1988)
Regissör: Christopher Cain.
IMDb: 6,8

En inte helt historiskt korrekt filmatisering av Billy the Kid under Lincoln County War – men ändock underhållande. Rollbesättningen bestod av 80-talets unga stjärnor som Emilio Estevez, hans bror Charlie Sheen och Kiefer Sutherland.

 

Tombstone (1993)

Tombstone (1993)
Regissör: George P. Cosmatos
IMDb: 7,8

En mustaschprydd Kurt Russel spelar en av westerns mest kända lagmän, Wyatt Earp, i filmatiseringen av revolverstriden vid O.K. Corral. Val Kilmer gör här en av sina bästa roller som Doc Holliday.

 

Django Unchained (2012)

Django Unchained (2012)
Regissör: Quentin Tarantino
IMDb: 8,4

Quentin Tarantinos hyllning till spaghettiwesterntemat vann honom en Oscar för bästa originalmanus. Jamie Foxx spelar titelrollen men det är bland andra Leonardo DiCaprio och Cristoph Waltz i birollerna som stjäl showen.

 

Once Upon a Time in the West (1968)

Once Upon a Time in the West (1968)
Regissör: Sergio Leone
IMDb: 8,6

Ytterligare en film av Sergio Leone denna gång med Charles Bronson och Henry Fonda i huvudrollerna. Klassad som en av tidernas bästa filmer. Musik återigen av Ennio Morricone.

 

True Grit (2010)

True Grit (2010)
Regissör: Ethan Coen, Joel Coen
IMDb: 7,6

Bröderna Coens remake av John Wayne-filmen från 1969 efter Charles Portis bok med samma namn. Jeff Bridges axlar rollen som ”Rooster” Cogburn som ska hjälpa Hailee Steinfields Mattie att hitta sin fars mördare.

 

The Wild Bunch (1969)

The Wild Bunch (1969)
Regissör: Sam Peckinpah
IMDb: 8,0

Det vilda gänget är precis vad de låter som – vilda. Det är leva och låta dö när den moderna världen börjar ta över den vilda västern. Kontroversiell när den kom på grund av sina våldsamma scener. Nuförtiden klassad som en tidernas bästa westernfilmer.

 

The Magnificent Seven (1960)

The Magnificent Seven (1960)
Regissör: John Sturges
IMDb: 7,8

Remaken av Akira Kurosawas De sju samurajerna (1954) som utspelar sig i westernmiljö. Istället för sju samurajer har vi nu sju revolvermän som ska rädda en fattig mexikansk by från banditer. I rollerna finns bland andra Steve McQueen och Charles Bronson.

 

The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight (2015)
Regissör: Quentin Tarantino
IMDb: 7,8

Tarantinos andra western om åtta främlingar som tvingas söka skydd från en snöstorm under samma tak. I centrum har vi Kurt Russels prisjägare och hans fånge (Jennifer Jason Leigh). Musiken står Ennio Morricone för.

(Visited 337 times, 1 visits today)