Det är knappt en vecka kvar till releasen av Mass Effect: Andromeda den 23 mars. Därför vill vi passa på att tipsa om några rymdfilmer för att komma i rätt stämning. Kanske att dagarna även går lite fortare då? Låt rymdäventyret börja!

 

Star Trek (2009)

Star Trek (2009)

När man talar om utforskandet av rymden är det nästan en synd att inte ta med Star Trek (1979) i samtalet. J. J. Abrams actionladdade film från 2009 var en omstart av den kända rymdserien med Chris Pine i rollen som James T. Kirk. Filmen gick hem hos de gamla fansen och lockade även till sig nya. En Oscar för bästa smink kammade den också hem.

Interstellar (2014)

Interstellar (2014)

I Christopher Nolans Interstellar är jorden döende. Mänsklighetens enda hopp är att hitta en ny värld att leva på. En liten besättning, med bland andra Matthew McConaughey och Anne Hathaway, får i uppdrag att hitta den. Ett fängslande rymdepos med stämningsfull musik av Hans Zimmer.

Aliens - Återkomsten (1986)

Aliens (1986)

James Cameron både skrev och regisserade denna kritikerrosade uppföljare till Ridley Scotts Alien (1979). Här återvänder Ripley (Sigourney Weaver) till planeten där hon först stötte på rymdmonstren. Rymdskräckisen nominerades till sju Oscar och vann två (Bästa ljudeffektsredigering och Bästa specialeffekter).

Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

Marvels lite mindre kända superhjältar lyckades otroligt bra på vita duken. James Gunn, som förövrigt är ett fan av Mass Effect-serien, står för regin av detta roliga, spännande och visuellt praktfulla rymdäventyr. I huvudrollerna ser vi bland andra Chris Pratt som gruppens ledare Star-Lord. Uppföljaren Guardians of the Galaxy Vol. 2 kommer på bio den 26 april i år.

Apollo 13 (1995)

Apollo 13 (1995)

Tom Hanks spelar huvudrollen som befälhavare Jim Lovell i Ron Howards drama om NASA:s näst kändaste rymdfärd, Apollo 13. Fast i en trasig rymdfarkost sitter tre män som ville åka till månen. Nu kämpar de för överlevnad och hoppas på att kunna komma hem igen. Utmärkta skådespelarinsatser av bland andra ovan nämnda Hanks, Kevin Bacon, Ed Harris och nyligen bortgångne Bill Paxton.

2001: A Space Odyssey (1968)

2001: A Space Odyssey (1968)

Att inte ta med Stanley Kubricks episka rymdfilm i denna lista vore nästan syndigt. Har ni inte sett den än är det nog på tiden. Den anses nämligen vara en av de bästa filmerna genom tiderna.

 

(Visited 99 times, 1 visits today)