”Och helst inga mjuka paket…” Vi har aldrig förstått den meningen, möjligtvis under ett svagt ögonblick som åttaåringar när vi enkom önskade oss My Little Ponies, Dino Raiders eller skridskor. Nuförtiden är mjuka paket top notch (såvida där inte döljs en tröja i akryl), särskilt om de innehåller kashmirstrumpor från strumpspecialisten Pantherella.

Julkalendern Lucka 5: Kashmirstrumporna

Vad ska man med kashmirstrumpor till, frågar ni er kanske? Ja, vad ska man med något till av högre kvalitet, egentligen? Förutom det faktum att det blir en lite bättre upplevelse, liksom. Merinoullstrumpor eller bomullsstrumpor fungerar alldeles utmärkt, men vänta tills ni under de kalla vintermånaderna trätt på en strumpa av kashmir. Ah, vilken känsla! Varmt, mjukt och ömt.

För den som inte vet så kommer materialet från getter i vissa regioner av världen, ursprungligen Kashmir, som är en provins i norra Indien med gränsland till Pakistan och Kina. Ofta lever dessa getter i mycket kallt klimat och det är deras mjuka underullsfibrer som används. Samlingsnamnet på getterna är kort och gott kashmirgetter. Den allra finaste ullen kommer ifrån getternas hals och bukparti där fiberlängden är som allra längst och mjukast.

Pantherella är en av de mest ansedda strumptillverkarna och har funnits sedan 1937 då man startade i Leicester, Storbritannien. I deras kashmirstrumpor som vi här presenterar så har man även adderat lite nylon för bättre hållbarhet samt lite stretch. Dessutom har man, som är så trevligt, en handkettlad, sömnlös tå för bättre komfort. Testa ett par, eller testa att ge bort ett par. Vi lovar, ni kommer inte att bli besvikna.

De sex sorter från Pantherella vi presenterar idag finns att köpa på careofcarl.com. Tre av dem är i det härliga Fair Isle-mönstret men om man vill satsa på ett litet mer konservativt alternativ så finns det även klassiska mörkblå, grafitgrå och beige.

  

(Visited 981 times, 1 visits today)