Vi har tidigare skrivit om Nikka Whisky From The Barrel på sajten och hyllat den för dess smak och prisvärdhet. En ödmjuk liten blended i en vacker flaska skapade stor uppståndelse på öl- och whiskymässan för några år sedan när den vann priset som bästa whisky alla kategorier. 2017 håller den fortfarande hög klass och vi anser att det är en utmärkt whisky att ge bort i present!

Julkalendern Lucka 23: Nikka Whisky From The Barrel

Varför är den här då så rolig att ge bort? Det estetiska är en avgörande faktor, flaskan är minimalistisk, attraktiv och ödmjuk i sin lilla medicintappning. På något sätt blir den ofta en snackis vid framtagning, folk undrar ofta vad det är. Storyn också, att den så ofta slår skottarna och single malt på fingrarna, det här är ju faktiskt en blended whisky. Men den stora fördelen ligger ju i smaken. Fruktigt och choklad och fin potens via den friska alkoholstyrkan, man blir väldigt sällan besviken. En året-runt-whisky för nästan alla tillfällen.

Typ: Blended whisky
Region: Japan
Procent: 51,4
Pris: 409:-

Doft: Hallon doppade i choklad är det första som dyker upp. Kaffe med mjölk, nötter. Ingefära. På Systembolagets hemsida står det att den innehåller en viss rökighet men detta vågar vi påstå stämmer inte alls. De skriver så alltför ofta om många ickerökiga whiskys. Snarare är det rostade kastanjer i så fall!

Smak: Diskret ek i form av ingefära och vanilj och sedan frukter. Persika, hallon och plommon. Choklad igen. Lätt vanilj.

Eftersmak: Frukten dominerar, inte eken. Alltid trevligt. Krusbär och persika. Dessa hallon!

Tillfälle: Vardagspinnen.

Betyg: Fortfarande 88 hattar

Nikka Whisky from the Barrel finns att köpa på de allra flesta Systembolag runtom i landet

(Visited 425 times, 1 visits today)