Vi har tidigare skrivit om Londonbaserade Carl Friedrik som under ett antal år försett marknaden med smarta och eleganta väskor. Bröderna Oppermann tillverkar även plånböcker i tre olika modeller som vi idag presenterar i lucka 15.

Julkalendern Lucka 15: Plånböcker från Carl Friedrik

Plånboken är en accessoar man använder i stort sett varje dag. Med det i åtanke kan det vara klokt att investera i en man trivs med av god kvalitet. Fundera också på vilka färger du oftast kläder dig i vid val av plånbokens färg, och framförallt färg på skor, bälten och väskor. Har man mycket svart är en svart plånbok utmärkt, föredrar man brunt så välj med fördel en brun. Vill man att det skall passa till det mesta, välj en mörkblå.

Hatton

Carl Friedrik har tre olika modeller, alla med fina funktioner. Till exempel kan deras enklaste modell Hatton, som ser ut som enbart en korthållare, även rymma sedlar via en diskret öppning i sidan.

Hatton i brunt samt svart. Här syns utrymmet i mitten lämpligt för sedlar

Swanfield

Näst på tur står modellen Swanfield som också är en korthållare men som viks och rymmer fler kort. Sju kort får plats och det man använder allra mest kan enkelt fästas på utsidan för lättare åtkomst. Precis som Hatton kan sedlar rymmas på insidan.

Swanfield i cognac. Som bilderna visar rymmer de flera kort och sedlar, och favoritkortet kan enkelt fästas på yttersidan

Amwell

Till sist hittas vår favorit som är Amwell som är den mest rejäla av de tre (även om den också är elegant i sitt utförande). Rymmer upp till sex kort och med ett klassiskt sedelfack där även andra små saker kan förvaras, exempelvis putsduken för glasögonen eller ett litet lyckopiller.

Amwell i mörkblått samt naturell. Amwell kommer i alla färgsättningar och man kan välja mellan olika färger på innerfodret

Plånböckerna från Carl Friedrik finns i cognac, brunt, svart, mörkblått och naturell. Hatton och Swanfield finns även i tan. Alla produkter består av italienskt vachettaläder vilket är vegetabiliskt garvat. Produkterna sätts samman för hand utanför Neapel av en liten grupp yrkesskickliga hantverkare. Plånböckerna finns att köpa på carlfriedrik.com

(Visited 963 times, 1 visits today)