Vissa av oss bär slips varje dag i affärssammanhang, eller åtminstone flera dagar i veckan. Utbudet är enormt och det är inte alltid lätt att veta vad man skall välja. Igår lanserade Dreaming of Monday tillsammans med menswearentusiasten Aleks JJ en ny slipskollektion med tre slipsar som verkligen täcker de flesta användningsområden till affärskostymen.

Julkalendern Lucka 6: den formella slipsen

Dreaming of Monday är ett svenskt koncept som ämnar presentera stiliga produkter man kan bära året om och som dessutom skall vara lättburna och lättillgängliga. De släpper små kollektioner över nätet där de svenska årstiderna präglar färgpaletterna på produkterna. Tillsammans med Aleks, som var en av de välklädda värdarna för den senaste trunkshowen i Malmö med flera fina utställare, släpper de nu en mindre slipskollektion med tre slipsar, alla perfekta för affärskostymen i olika färger. Det är Aleks själv som designat slipsarna som kommer i 8,5-centimersvidd samt i två längder, 150 eller 154 cm.

Slipsarna är handgjorda i Sverige och kommer i tre utföranden:

  • navy pinstripe wool tie
  • grey herringbone wool/cashmere tie
  • burgundy structured wool/silk tie

Navy Pinstripe Wool

Det vi verkligen uppskattar med slipsarna är att blandkvaliteterna gör att de passar de flesta typer av kostymtyger. En ren sidenslips t.ex. är begränsad i sitt användningsområde enligt oss, men genom att blanda in ull i utförandet kan man med lätthet bära den till både en flanell- eller S130-kostym, eller varför inte tweed. Vi vill även slå ett slag för färgerna på slipsarna. Vinrött och mörkblått är förmodligen de två slipsfärger som passar till i stort sett alla kostymfärger, och den grafitgrå passar också väl till ljusare grå eller blå kostymer. Nämnde vi förresten att slipsarna har handrullade kanter och är i 6-foldkonstruktion? Chevalereskt, så det förslår.

Grey wool/cashmere. Notera de handrullade kanterna

Till sist är det extra kul att tygerna i slipsarna är ”kostymtyger” vilket innebär fin tyngd och fint fall. De olika längderna man kan välja på gör också att längre män kan köpa en slips och knyta under samma förutsättning som en normallång man, d.v.s. att man kan placera knuten på det tilltänkta stället. På så sätt kan en lite längre slipsknut skapas vilket vi alltid förespråkar.

Burgundy structured wool/silk

Slipsarna finns att förbeställa fram till 10 december då produktionen startar. Ange PREORDER15 för 15% rabatt. Beställer gör man på dreamingofmonday.com

 

(Visited 946 times, 1 visits today)