Idag vi vill slå ett slag för flanellskjortan, men inte så som den gängse uppfattas med rutor, mycket färger och grövre kvalitet. Istället presenterar vi en subtil variant från svenska Eton vilka skapat en trevlig modell i lightweight flannel. Mjuk, följsam, skön och samtidigt perfekt för höst- och vinterhalvåret. Även våren, när vi tänker efter.

Julkalendern lucka 11: Flanellskjortan

Är det bara vi, eller känns flanell i ropet? Det är det kanske varje vinterhalvår, men det känns extra rikligt förekommande just i år. Kavajer, kostymer, skjortor, slipsar och byxor. Just flanellskjortan uppfattar mer ofta än sällan som grov, grovrutig och tung, men Etons härliga kvalitet i lightweight flannel är perfekt om man vill bibehålla lite värme och samtidigt det dressade.

Skjortan är mycket mjuk mot huden med ett lätt och ledigt fall. Kragen är också mjuk, men tillräckligt stabil för att bära en lite mjukare slips till. De flesta varianter Eton släppt i kvaliteten är deras extrema cut away-krage som kanske gör sig allra bäst utan slips, men de har också några button down-varianter. Kombinera skjortan med flanellbyxan, jeansen, manchesterbyxan eller borstad bomull. Vill du vara säker på att julklappen går hem, ta en vit eller ljusblå. Om du spelar ett högre spel rekommenderar vi varmt en mörkblå med diskret mönster.

Skjortorna finns att köpa hos de flesta Etonåterförsäljare eller på Etons hemsida.

I grönt med extreme cut away

Denimfärgad variant med samma krage

Ljusblå med små, diskreta vita prickar

Mörkblå med diskret mönster, perfekt till en ofodrad mörkblå flanellkostym för fin tone-in-tone

Den vita. Alltid ett säkert val

Ljusblå med button down-krage

(Visited 537 times, 2 visits today)