Halloween-vecka! En av våra favoritfärger på accessoarer har alltid varit orange. Den är den perfekta färgklicken för att bryta av eller förhöja, och den passar till många av de klassiska färgerna på kostymer och kavajer. Vi har lyft fram ett antal fina orange accessoarer för att inspirera och kanske få er att våga något nytt! 

Det skall sägas att alla passar inte i orange. Alla passar inte i alla färger, tvärtemot vad många av samtidens stylister och modevärlden vill berätta för oss. Därmed inte sagt att man inte kan eller ska ta på sig det man vill i färgväg – alla gör såklart som de vill – men en vinter eller sommar gör bäst i att undvika en ansenlig mängd av färgen (läs om färganalysen här). Däremot kan man alltid använda den som en färgklick i form av en liten näsduk exempelvis, gärna till mörkblått eller grått!

Vi har tagit fram ett antal orange accessoarer som passar till de flesta tillfällen. Vi bjuder även på någon enstaka tröja samt ger lite tips på hur man kan kombinera färgen med andra.

Näsdukar

Näsdukar är den säkraste vägen att gå om man inte vill att en färg skall dominera för mycket men samtidigt vill erbjuda en livfullhet i outfiten.

Näsduk i ull från Stenströms

Om man bara vill ha en minimal orange ton kan denna näsduk i linne från Eton vara det perfekta alternativet

Polka dots är ett av de mest formella och klassiska alternativen, här från skjorttillverkaren Turnbull & Asser

Sunflower orange är ju alldeles förträffligt fint. Denna i siden är hämtad från Gentlemans Gazzette

Slipsen

Vill man att outfiten skall kretsa mer kring orange är nästa steg att ta upp färgen i slipsen. Med grått, blått eller nougat kan det bli en mycket lyckad kombination.

Shibumi från Florens är en av våra favoriter gällande slipsar. Denna sidenslips gifter sig väl med mörkblått

Svenska Granqvist erbjuder denna sidenslips med four fold-konstruktion och handrullade kanter

Drake’s är en erkänd premiumtillverkare av slipsar och just nu är virkade slipsar i ropet igen, här i siden

Viola Milano är en annan bekant ni läst om tidigare hos oss, denna rostorange är magnifik i höstvädret

Mer från Drake’s

Om man vill låta orange vara ledfärgen, varför inte satsa på en mössa i donegal-lammull, ett par strumpor, en scarf eller ett paraply? Allt från brittiska Drake´s.

Inspiration

Som vi skrivit ovan så är grått och orange mycket fint ihop och på bilden ovan lyckas man också matcha materialen på ett fint sätt. Lite grövre tyg i kostymen är ofta fint med en slips av finare kvalitet. Dock skulle vi rent generellt inte rekommendera både orange slips och näsduk men i detta fall fungerar det då näsduken är mycket subtil (mnswrmagazine.tumblr.com)

Om kostymen är i linne eller finare ull kan det vara läge att använda mer struktur i slipsen. Blå linnekostym och orange grenadineslips går här alldeles utmärkt, även om den orange färgen verkligen är…orange!

Nougat, en av de allra ljuvligaste färgerna på kostym. Här i tweed med orange slips, effektfullt men aldrig skrikigt (slipsknuten är dock enligt vår mening alldeles för bred)

Samma slips, olika kostymer, skjortor och näsdukar. Här kan man tydligt se hur mångsidig en orange slips kan vara och hur väl den passar med blått och grått, och självklart vitt. Bilder från utmärkta bloggen DressLikeA.com

Huvudbild från DressLikeA.com

(Visited 893 times, 1 visits today)