Liksom kläderna ofta är en förlängning av personligheten anser jag att en doft kan fungera på samma sätt. Man kan till exempel förmedla ett lätt och fräscht intryck eller ett mer robust och tungt via sin doft. En doft som passar mig väl är Penhaligon’s Sartorial Edition. Varför? Den doftar skräddare!

Låt mig förklara. Skräddarsytt och sömnad är inte bara ett intresse utan även ett släktdrag då min farfar arbetade som skräddare vid fabriken Rang i Nässjö. Kanske grundlades hela intresset för stil där, och i förlängningen även sajten och programmet, via hans noggrannhet och känsla för detaljer. Just den detaljerade sammansättningen i Penhaligon’s Sartorial intresserade mig och självfallet även slutresultatet: en doft av skräddare.

Ambitionen är att skapa en illusion av en skräddares arbetsrum via en myriad av dofter: lavendel, tonkaböna, ekmossa, skog, läder, violblad, honung och flertalet kryddor vilka alla gör sitt för att få känslan av den lilla nålen som arbetar i tyget, en inoljad sax och ett antikt tobaksskåp som fortfarande står kvar i ateljén. Det är ingen lätt doft, samtidigt är den inte alltför tung. Den är klassisk, och klassiskt kan i mitt tycke nästan aldrig vara fel inom den skräddade världen.

Penhaligon’s Sartorial Edition

parfym2

(Visited 253 times, 1 visits today)