I Cannes är det alltid flärd, fart och fläkt som gäller. Festivalerna och de gigantiska mässorna avlöser varandra så det finns mycket att göra i denna klassiska pärla på den franska rivieran. Att strosa runt längs med den mytomspunna Croisetten, en paradgata som vetter ut mot vattnet där alla de flärdfulla lyxhotellen ligger, är en ständig favorit.

Utanför rödmattan på Palais des Festivals trängs lyxbilarna och de flotta människorna med varandra så varför inte gå ner till hamnen istället, ta en espresso på ett klassiskt fik och spana in alla gigantiska yachter för att därefter hoppa ner på någon av beachklubbarna och avrunda eftermiddagen på en 120cm bred solbädd och något kallt att dricka? I Cannes finns det också gott om shopping och restauranger i alla prisklasser. Men det är lätt att gå vilse i restaurang-djungeln och missa fullträffarna, för det finns märkbara skillnader beroende på vart i staden man äter. Således har vi sammanställt en restaurangguide kring våra bästa tips till er som planerar en semester i underbara Cannes.

 

1. San Telmo

Italienskt kök
Adress: 31 Rue Hoche, Cannes
Italiensk mat står högt upp på favoritmatlistan hos oss. De enkla och fina råvarorna som basilika, olivolja och vitlök skapar vår starka kärleksrelation till den italienska kokkonsten. Är du ute efter en italiensk restaurang i Cannes? Då är det San Telmo du ska gå till, en sann dröm med rikliga välkomponerade tallrikar och en rad varierade rätter att presentera. En av stans skönaste uteserveringar med en härligt brokig publik, genuina rätter och medelhavsatmosfär. Här vill man inte missa något, så vi rekommenderar att beställa in lite olika rätter och dela med alla i sällskapet.
Våra tre favoriter: 
Burrata Pugliese di Andria – Burrata är ju kanske ännu bättre än mozzarella, och tillsammans med ruccola och tomat är det enkelt men ack så gott.
Carpaccio di Bresaola – carpaccio med lite sallad och lite hyvlad parmesan. Samma enkelhet. Lika gott som ovan.
Bruschetta di Parma – buffelmozzarella, parmaskinka, färsk basilika och oregano. 18-månaderslagrad olivolja. Nam nam nam!
Dela också på valfri stenugnsbakad pizza.

 

2. Le Fouquet’s Cannes

Franskt kök
Adress: 10 Boulevard de la Croisette, Cannes
Ett stenkast från Palais des Festivals hittar vi Le Fouquet’s Cannes, en exklusiv Fine dining-pärla inne på lyxhotellet Le Majestic. Här får du bra service, smakupplevelser utöver det vanliga, dock med ett litet hål i plånboken. Men det tycker vi kan vara värt för en kväll när man vill lyxa till det och omge sig med kändisar och välmående rivieraresenärer i kulörta skjortor.

 

Vi rekommenderar:
(Innan förrätten, varför inte provsmaka 30g rysk impérial kvaiar och dra ner den med en iskall Grey Goose shot)
Starter
Purple artichoke and mint shortbread tart, satay king prawns – en ny upplevelse av smaker och kombinationer som fungerade mer än väl.
Main dish
Fouquets tartar: Hand-crafted beef tartar, red tuna, smoked herring and Beaufort Duck foie gras ice-cream, French bean salad, redcurrant, tomato and gin shot – typiskt franskt. Diametrala motsatsen till det italienska köket med mycket fokus på hantverket och en mångfald av smaker. Succé!
Dessert
San Remo: Lemon biscuit, stewed rhubarb, sticky vanilla syrup, basil and lemon sorbet – efter allt det feta behövs något syrligt för att balansera. Med en avec (single malt givetvis) och dubbel espresso.

 

3. La Môme

Italienskt kök
Adress: 6 Rue Florian, Cannes
Den moderna och avskalade inredningen inger en harmonisk och avspänd atmosfär på La Môme. Här serveras italienska klassiker med färska råvaror som varierar beroende på årstiderna. Kom hit för att dela på en flaska rödvin och antipasti med vännerna på den gemytliga uteserveringen eller boka bord för en romantisk middag. Tryffelrisotto, Beef Wagyu eller trancherat ankbröst är några av våra favoriter på menyn.

 

4. Le Marais

Franskt kök
Adress: 9 Rue du Suquet, Cannes
Le Marais är som en liten bit av Frankrike planerad i Gamla Stan. Här erbjuds en riktigt fransk matupplevelse och passar både vegetarianer, karnivorer och skaldjurälskare då deras paradrätter är från havet. Vi rekommenderar till förrätt deras bejublade ostron, en hummerpasta till huvudrätt och avslutar med en knäckig crème brûlee och dubbel espresso.
(Visited 635 times, 1 visits today)