Chevaleresk är det njutbara och det vackra. Det som skänker glädje och livskvalité. Den moderna strävan och tolkningen av det traditionellt eftersträvansvärda.

Chevaleresk för mig är en överhängande känsla av kvalité. Ett varsamt handlag, ett genuint hantverk och en medvetenhet obunden av nyckfulla trender. Ett klädesplagg, ett beteende, något ätbart, drickbart och njutbart. En perfekt skräddarsydd italiensk kostym. En försonande och vänskaplig handskakning med vinnaren efter en hårdsmält förlust. Gåslever som smälter över en perfekt halstrad ryggbit av nötkött, nyligen utskuren från en hängmörad svensk biffstock. Iskall ljus lager på en solvarm klippa i Bohuslän och en skvätt perfekt tempererad 18-årig Highland Park framför en brasa, nyligen påfylld med fjolårets knastertorra björkved.

pizza
Chevaleresk är pizzan på 800 grader. I den oglamorösa lilla lokalen på Sigtunagatan 17 i Vasastan görs pizza på riktigt. Vackert tunn och krispigt gräddad deg, täckt med ett tunt lager tomatsås, toppad med fior di latte buffelmozzarella och basilika. Ibland behöver livet inte vara svårare än så. Hög kvalité på råvaror, i kombination med genuint intresse och hantverk gör denna Punkiga lilla fanbärare för Italiens maträtt nr1, till ett måstebesök. Enkelt men gott rött vin till det, en masse! Jo, jag tackar jag!

 

(Visited 100 times, 1 visits today)