Den ekologiska trenden har blivit mycket mer än en trend i Sverige. Det har blivit ett ställningstagande, i vissa fall till och med ett levnadssätt, och kanske även en statussymbol. Precis som de flesta av oss tycker vi också om ekologiskt och vi har hittat en hudvårdsserie vi gärna lyfter fram: Urtekram Nordic Birch.

När vi tidigare fick frågan om varför vi valde ekologiskt var det generella svaret i Sverige att man ville värna om miljön, men de senaste åren har tankesättet skiftat mer åt att man vill värna om sin hälsa. Så har danskarna, det ledande landet i världen när det kommer till konsumtion av ekologiska livsmedel, tänkt länge, och från Danmark kommer en hudvårdsserie som är en riktig pärla: Urtekram Nordic Birch.

Utan tillsatser

Urtekram bildades 1972 av ett danskt par som öppnade en ödmjuk butik saluförandes ekologiska kryddor i Köpenhamn. Genom åren växlade företaget upp, bytte ägare flertalet gånger och utökade koncept till att även innefatta hud- och hårvårdsserier, alla 100% ekologiska och fria från tillsatser, exempelvis parabener och silikoner.

Urtekram i Mariager

Urtekram i Mariager

Produktionen av hudvårdsprodukterna sker in-house i Mariager, en liten bortglömd by i norra Jylland. Personalen cyklar till jobbet och de är investerade i verksamheten och stolta över produkterna. En stor del av resurserna går till utvecklingen av nya produkter, inte minst på den kosmetiska sidan. Det vi vill förmedla är alltså att det är godhjärtade produkter som dessutom är av mycket hög kvalitet, inte minst deras mest klassiska serie Nordic Birch.

Nordic Birch-serien

Nordic Birch-serien

Nordic Birch

Nordic Birch betyder nordisk björk och det är därifrån inspirationen och råvarorna till produkterna i serien hittas. Torkade björklöv krossas och mals ner för att parfymera alla krämer och extrakt från löven i mer koncentrerad form har en återfuktande förmåga. Sheasmöret, nattljusoljan och mandeloljan bidrar också till återfuktning samt lenhet.

Det är just Urtekrams krämer som håller högst kvalitet enligt oss: dagkrämen, handkrämen och kroppslotion. Den huvudsakliga anledningen till det är att krämerna är så dryga och minskar antalet gånger de behövs appliceras. Handkrämen är, ärligt talat, den bästa vi provat och händerna känns representabla och mjuka hela dagen lång. Om man har torr hud, vilket man lätt får på vintertid, kan vi även rekommendera deras kroppslotion. Den känns dessutom läkande. Har du ett litet sår lär du bli varse men sedan sprider sig en dämpande känsla. Och dagkrämen kan hjälpa till vid rodnader och ger en fräsch känsla.

Nordic Birch handkräm

Nordic Birch handkräm

Vi känner oss trygga i att sätta vår chevalereskstämpel på hudvårdsserien Nordic Birch. Om ni upplever att ni har torr hud, prova själva!

(Visited 175 times, 1 visits today)