Våren är en vacker årstid fylld med fågelkvitter och blomstrande ängar, men det är inte alltid att solen behagar att skina. På de dagar det svenska vårvädret beter sig som höst, med regn och kalla dagar, kan det vara bra att ha något i hemmet att sysselsätta sig med. Därför vill vi på Chevaleresk gärna tipsa om tre spel som kommer lagom till våren.

Torment: Tides of Numenera

Planescape: Torment var inte en kommersiell succé när det släpptes 1999 men det kom att bli en kultklassiker för rollspelsälskare. Det är därför inte så konstigt att Kickstarter-kampanjen för denna spirituella uppföljare nådde sitt mål (på 900 000 dollar) på bara sex timmar. Efter sju timmar hade kampanjen dragit in över en miljon och vid dess slut hade den dragit in över fyra miljoner dollar!

Nu återstår bara att se om spelet kommer att kunna stå på egna ben eller om det bara lever tack vare kärleken till och nostalgin över originalet? Svaret får vi snart då spelet släpps redan den 28 februari till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Mass Effect: Andromeda

Tillskillnad från ovan nämnda spel har BioWares Mass Effect-trilogi både blivit kritikerrosat och en bästsäljare. Framförallt Mass Effect 2 som ansågs vara ”det bästa spelet genom tiderna” av tv-spelsjournalisterna. Sista spelet i trilogin kom 2012 och BioWare kommer nu, efter fem år, att släppa ett nytt spel till serien.

I Mass Effect: Andromeda fortsätter rymdäventyret och här ska mänskligheten, likt filmen Interstellar, resa till en planet (Habitat 7) som kan bli ”Nya Jorden”. Planeten vi ska utforska ligger i Andromedagalaxen men resan dit verkar vara svårare än vad som först trotts. Om BioWare lyckas leverera ett nytt spel som kan anses vara ”det bästa genom tiderna” märker vi när det släpps den 23 mars till PC, Playstation 4 och Xbox One.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nintendo Switch är snart här och med det kommer även det efterlängtade nya Zelda-spelet. Ett spel som först var på väg till Nintendo Wii U, men som sköts upp och nu står för det första (enda?) storspelet till deras nya maskin Nintendo Switch. Om det är värt att skaffa konsolen för att spela detta spel får vi reda på vid släppet den 3 mars. En positiv nyhet är väl att de som har ett Wii U även får chansen att spela spelet där.

(Visited 173 times, 1 visits today)