Cederträ är ett mångsidigt träslag som förutom sin mångfald dessutom är vackert att beskåda. Här presenterar vi några väl avvägda tips kring dess användningsområden och egenskaper.

Cederträ finns i många olika format och är essentiellt för den som tar hand om sina randsydda skor eftersom skoblock i cederträ håller formen på dina skor intakt. Andra träslag fungerar också men avger inte samma, uppfriskande doft. Cirka en gång om året så bör man ta ett fint sandpapper och rugga lite lätt på ytan för att öppna upp porerna i träet så att doften blir som ny.

Många kommer nog i kontakt med cederträ genom cigarrer då lådorna till cigarrer är gjorda av träslaget. Cederträ har nämligen en fuktreglerande effekt som gör den optimal för just cigarrlagring.

Skoblock i cederträ

Skoblock i cederträ

Kostymgalge i cederträ

Kostymgalge i cederträ

Doftblock i cederträ

Doftblock i cederträ

Skadedjur som mal, silverfiskar och pälsängrar avskyr doften av cederträ men om du använder cederträgalgar till dina ullplagg (skadedjurens favoritmaterial att äta på) och sprider ut cederträringar i garderoben minskar du risken att få hål i kläderna. Det är även en god idé att använda just ringarna i förvaringskartonger på fuktiga ställen såsom källare och vindsförråd. Vi vill även rekommendera cederträgalgen av estetiska skäl: när dina kostymer eller kavajer är prydligt upphängda på enhetliga galgar ger det en trivsam känsla i garderoben.

 

(Visited 744 times, 1 visits today)