Det är sällan det skrivs om morgonrockar i männens stilvärld. Kanske inte så konstigt med tanke på att det är ett plagg som inte alltför ofta visas upp utanför hemmet. Kanske har man inte ens någon. Men det är inte dumt att under de kyliga månaderna svepa in sig i en värmande morgonrock, morgon som kväll. Gör det med stil!

De sju morgonrockar vi valt går alla i toner av blått och grått. Utbudet är inte lika varierande som hos många andra plagg och män föredrar ju ofta, rent generellt, diskreta färger. Vi anser dock att blått och grått är två mycket väl fungerande färger på just morgonrocken så vi är inte missnöjda med det på något sätt. Helvit känns mer somrig, eller mer club, och svart alltför tråkigt.

Varför skall man då ha en morgonrock? Vi använder den framförallt för att slippa frysa på morgonen innan man valt vilka kläder man skall ha på sig. Om man inte är såpass strukturerad och pedant att man hänger fram morgondagens kläder kvällen innan kan det vara fint att strosa runt i ett mjukt tyg en stund innan påklädning sker. Fåfänga är en annan legitim anledning. Nåväl, här har ni dem, våra sju morgonrockar för hösten.

7 morgonrockar som håller dig varm

Från brittiska Derek Rose kommer denna lyxiga blå morgonrock i jacquard. Mjuk bomull med vita kontrasterande detaljer.

Från London kommer också lounge- och underklädesspecialisten Hamilton & Hare som har tagit fram en morgonrock inspirerad av boxningsrocken som Rocky bär i filmerna. 100% bomull.

Ralph Lauren är en klassiker inom morgonrockar. Här i fiskbensmönstrad bomull i blå toner.

Ett av de mer dressade alternativen på listan är denna borstade flanellmorgonrock med sjalkrage från Neiman Marcus.

Siden-Selma är en klassisk stockholmsbutik som är specialiserade på just siden av hög kvalitet. Svalkande när det är varmt, värmande när det är kallt. Här i mullbärssilke.

Vår favorit på listan kommer från Cleverly Laundry som specialiserat sig på sängkläder och loungewear. Denna modell heter Terry och är gjord i räfflad bomull, färg blågrå.

Avslutningsvis presenterar vi en morgonrock från Reigning Champ. Företagets produkter tillverkas i Kanada, varifrån företaget också kommer. Deras ambition är att skapa avslappnade och enkla kläder för hand med stor omsorg kring detaljer. Morgonrocken är grå och i cotton-fleece.

(Visited 1 392 times, 1 visits today)