Rubriken antyder att det nu skall presenteras en rad gömda pärlor. Men det finns egentligen bara ett fåtal manliga accessoarer som förtjänar flitigare användning eller mer uppmärksamhet. Häng på när vi dyker ner i det manliga accessoar-träsket!

Vad räknas då som underskattat? Klockan kan ju knappast betecknas som underskattad och armband gör ju ingen glad om man inte får till en riktig lyckoträff. Hål i öronen kan vara svårt att bära upp och ringar bör i mitt tycke begränsas till vigsel- eller förlovningsring såvida man inte har någon med stort affektionsvärde. Halsbandet ställer jag mig kluven till men en diskret länk prytt med något av personlig vikt är svårt att motargumentera. Slipsen betraktar jag inte fullt ut som en accessoar, inte heller flugan. Scarf eller halsduk kan vara fint men är också relativt exploaterat.

slirre
Så vad finns då kvar? Slipsnålen måste nämnas här. Känns som om vi inte har ett helt okomplicerat förhållande till den. Nu pratar vi inte logotypprydda slipsnålar från 80-talet utan ytterst tunna och diskreta utföranden i silver eller guld. De får också gärna vara runda eller halvmåneformade eller åtminstone inte ge ett kantigt uttryck. Slipsnålen kan verkligen höja helhetsupplevelsen till kostym eller kavaj.

plunta
Nästa accessoar tenderar att vara kontroversiell. Är det verkligen en accessoar och är den verkligen en lämplig kamrat vid alla tillfällen? Svårt, men fickpluntan förtjänar att föras till ytan. Nu pratar vi inte burdusa tjugofyracentilitersflaskor i tråkigt stål utan mer personliga små pluntor med plats för någon deciliter. Lyckas du hitta en i guldutförande är det extra trevligt, eller varför inte i koppar? Smakfullt och måttfullt.

glasogon
Den sista accessoaren är tvivelsutan kontroversiell: glasögonen med fönsterglas! Kanske var det American Psycho som bidrog till inspirationen och inte helt oförtjänt eftersom Oliver Peoples-bågarna i filmen är legendariska och gör sig utmärkt till kostym, kavaj eller mer avslappnad stil.

(Visited 427 times, 1 visits today)