De flesta av oss upplever att huden blir hårdare ansatt under vinterhalvåret: den blir torrare, mer lättsprucken och känns allmänt nedstämd utan sol och fukt. Lyckligtvis finns produkter som kan hjälpa till att motverka ett sådant förfall. Vi har tittat närmare på fem av dem.gent2

1. Rengöring: Recipe For Men: Ultra Sensitive Facial Cleanser

Denna rengöringskräm är framtagen för känslig hy och är anti-inflammatorisk och motverkar uttorkad hy via sina sebumbalanserande egenskaper. Praktiskt nog är den även rakningsförberedande. Alger, aloe vera och gurka återfinns i produkten, tre ingredienser för en framgångsrik hy.
gent4

2. Återfuktning: Bulldog Intensive 24 hr Moisturiser

Ansiktskrämen från Bulldog är kliniskt bevisad att ge ett dygns återfuktning tack vare komponenterna som bl.a. består av mandel och oljedådra som är rik på Omega 3, 6 och 9. Särskilt trevligt är att krämen är fri från allt syntetiskt, parabener eller konstgjorda doftämnen. Applicera den morgon och kväll på rengjord hud.
gent

3. Extra skydd: Dermalogica Barrier Repair

När man använder den här mjukgöraren skyddas och stärks hudbarriären. Dessutom bistår jättenattljusoljan i den med
en mjuk känsla. Använd efter rakning eller som ett skyddande lager på din hudkräm, på så sätt minskar du fuktförlusten.
gent3

4. Scrub till kroppen: Truefitt & Hill Invigorating Bath & Shower Scrub

Ibland måste man göra det grundläggande jobbet för att få huden att må bra och då är scrubben nödvändig. Den här varianten är återfuktande och motverkar uttorkning, mycket tack vare sina jojobapärlor rika på vitamin E. Doftar rosmarin och mynta.
gent5

5. Bodylotion: Benjamin Barber Bodylotion Black Oak

Ben the Barber. En redaktionell favorit. Hans body lotion passar alla hudtyper, även de mest torra. Krämen är naturligtvis återfuktande och har ljuvliga toner av tobak, ek, läder, sandelträ och cederträ. Som en japansk whisky! Mjukgörande.
(Visited 215 times, 1 visits today)