Vare sig man skall gå till stranden, åka på en kortare affärsresa eller ta en tur ut på landet behöver man en väska. En modell som är både praktisk och snygg – och som börjar bli mer och mer accepterad i formella sammanhang – är tote bagen. Vi har valt ut sju stycken denna sommar i varierande material och prisklasser. Som vanligt går färgerna åt mörkblått samt naturtrogna sådana.

En gång i tiden ansågs tote bagen vara avsedd endast för kvinnor. I ett samhälle som förhoppningsvis strävar efter och blir mer tolerant och könsneutralt är det glädjande att denna modell nu också är nästan lika vanlig att bära som man. Det praktiska i den är oöverträffat: rymlig, flera fack, ofta stryktålig och lättburen. Man behöver inte längre som man bära den klassiska portföljen till kontoret och i Stockholms ibland strikta och ängsliga innerstad ser man ofta affärsklädda män bära totes till jobbet.

2016 var väskmarknaden för män värd ca 2.3 miljarder USD och under samma år steg försäljningen för just tote bagen med 11%. En förklaring var just det praktiska i väskan. Vi vågar påstå att vi är mer ”på språng” än tidigare och för att planera för en hel dag kan väskan vara en hjälp på vägen. Ner med mobilen och plånboken. I med badhandduken och badshortsen. Glöm inte pocketboken (eller den inbundna, mer chevalereskt) och laptopen. Nycklar och studiohörlurarna, allt får plats.

Oliv är en av våra favoritfärger och i detta fall är det canvaskonstruktion från Chapman Bags (chapmanbags.com)

Svenska Baron gör sedan 1978 mycket fina och högkvalitativa väskor. Tote bagen ovan är i mörkbrunt skinn med ett rent men samtidigt fylligt snitt (baron.se)

Från Sandqvist kommer listans kanske enklaste modell i cognacfärgat läder (farfetch.com)

Köpenhamnbaserade Norse Projects erbjuder ett budgetalternativ i vattentätt nylon i härlig grön färg. Tåligt och praktiskt (mrporter.com)

Italienska Anderson’s tote bag är sammansatt för hand i Parma. Sammetslen, tanfärgad mocka med band i grainläder (mrporter.com)

Mörkblått, brunt och små gulddetaljer, alltid en hit. Här från danska Mismo i vattenavstötande, italiensk nylon samt vegetabiliskt garvat läder (careofcarl.com)

Amerikanska Frank Clegg har flertalet fina tote bags, ovan modell heter Signature Handbag Tote. Väskorna är i läder och handgjorda i Fall River, Massachusetts, och modellerna finns också i flera färger (frankcleggleatherworks.com)

Även denna modell som heter Hampton är från Frank Clegg

Källa: businessinsider.com
Inläggets huvudbild är från businessinsider.com

(Visited 1 200 times, 1 visits today)