Vi vet att vi är så kallade late adopters i detta fall men i takt med att vår stil har blivit lite mer avslappnad och praktisk de senaste åren har vi hittat ett plagg som verkligen passar oss väl: ovanpåskjortan, eller the overshirt.

De senaste åren har det varit populärt med det lediga plagget overshirt. Det är ett skjortliknande plagg men såpass grovt i strukturen att det påminner om en jacka eller kavaj. Vi anser att det är ett perfekt plagg för den lediga stilen som ändå behåller just stilen. De har ofta utanpåliggande fickor och är mer generösa i passformen än en kavaj. Lite större knappar än en skjorta är också vanligt, mer kavajliknande. Ofta är de gjorda i grövre material såsom flanell, denim eller twill. Vi har valt ut några av våra favoriter från vårens kollektion som fungerar lika bra att bära på sommaren när det är lite kyligare.

C.O.F. Studio

Vår favorit och också den som Wiberg bär själv. Härlig indigofärgad denim i följsamt tyg från Stockholmsbaserade C.O.F. Studio. (cofstudio.com)

 

Oscar Jacobson

Det mest lekfulla alternativet hittar vi från Oscar Jacobson via deras monsteramönstrade overshirt i bomull. (oscarjacobson.com)

 

Folk

Gillar man denim är denna overshirt ett utmärkt alternativ från brittiska Folk. (folkclothing.com)

 

A Day’s March

Svenska A Day’s March gör prisvärda och stiliga overshirts i en enligt oss nästan perfekt modell. Här i färgen Oyster. (adaysmarch.com)

 

Blue Blue Japan

Blue Blue Japan från Tokyo presenterar här en ljuvligt blå overshirt med dubbla bröstfickor. (mrporter.com)

 

Aspesi

Italienska Aspesi är specialister på fina ytterplagg och denna naturfärgade overshirt i bomulls- och linnetwill är inget undantag. (mrporter.com)

 

Our Legacy

Svenska Our Legacy med Christopher Nying i spetsen går från klarhet till klarhet. Här en modell i bomull och sammet med härligt djupblå färg. (mrporter.com)

 

Ett sätt att bära en overshirt på, ovan i färgen Oyster från A Day’s March

C.O.F Studio’s Painter Jacket i indigo, vårens stora behållning.

Inläggets huvudbild är från Londonbaserade lanefortyfive.com där du kan skapa din egen overshirt.

 

(Visited 1 781 times, 1 visits today)