Vad bör man tänka på för att ta hand om hyn på bästa sätt, vilka produkter behövs det mer av och vilka kan du slänga i närmsta papperskorg? Vi listar fyra användbara tips på hur du gör rutin till nöje vid rakning.

1. Rengöring

För att uppnå ett så bra resultat som möjligt, börja med att tvätta/duscha varmt. Om man inte rakar sig så ofta kan det vara bra att använda en ansiktstvätt för att få bort mycket av de döda hudcellerna innan man börjar raka sig.

 

2. Preparering

Använd pre-shave oil eller pre-shave cream, en uppfinning från mitten på 1950-talet utav Ludovico Martelli, grundaren av Proraso. Pre-shave oil är för den som har väldigt torr hud och som behöver bättre glid med sin hyvel medan pre-shave cream lämpar sig bättre för dem som behöver mer skydd. Det är bra om man rakar sig med kniv, shavette eller klassik säkerhetshyvel.

 

3. Lödder

Att köpa lödder på burk känns smidigt men är inte speciellt bra varken för skydd eller glid. Satsa hellre på en rakkräm eller raktvål. Löddra med händerna eller med en rakborste. Rakborsten fungerar som en fördelade av löddret men också som en utmärkt exfoliant. Börja använda rakborste och du kommer garanterat att känna stor skillnad på din rakning.

4. Avslutningen

När du är klar, tvätta ansiktet med kallt vatten eller ta en kall dusch. Om du har råkat skära dig så använd ett alunstift eller alunsten. Den har en styptisk förmåga som stoppar eventuellt blodvite. Använd en after-shave balm, med lite eller ingen alkohol, för återfuktning.

(Visited 242 times, 1 visits today)