En trunk show med kvalitetsskor är bland det bästa vi vet, och vi blev inte besvikna när vi besökte Shoegazings Super Trunk Show som vi skrev om förra veckan. Jesper Ingevaldsson som driver Shoegazing.se hade verkligen fått till ett imponerande utbud av utställare med skor som hade förgyllt de flesta garderober.

Vi vandrade runt i några timmar och pratade med de flesta leverantörerna, bland annat Berg & Berg, Skolyx, The Sabot, Magic Mike Patina och Myrqvist. När man kommer personerna bakom skorna och kläderna lite närmare så känns det som om man har införskaffat mer av ett hantverk och en historia vilket alltid är trevligt. Gemensamt för samtliga utställare är att de har passionen och viljan att tillhandahålla verkligt fina produkter. Skorna var i varierande prisklasser, allt från 2000 till ca 30 000 kr. Extra roligt är att kika på vad utställarna själva väljer för skor i sitt eget utbud eftersom de många gånger utformat designen själva.

Vi passade såklart på att ta bilder på läckerheterna under trunk showen och om ni inte hade möjlighet att vara där så hoppas vi att de hjälper till att förmedla hur intressant och roligt det är att gå på dessa superträffar!

The Sabot hade med sig skor i konstens allra högsta skola via japanska Yohei Fukuda.

En annan japansk konstnär, Hiro Yanagimachi, har också fulländande skor.

Ulltröjor i mycket hög kvalitet från Berg & Berg.

Slipsar från samma företag, ljuvligt tunna och lättknutna.

Tassel- och string loafers från svenska Myrqvist, deras enligt oss finaste skor.

Polska bespokeskomakaren Jan Kielman erbjuder något annorlunda skor och har en mycket generös prissättning för bespokeskor med start på ca 8000 kr.

Shantungslipsar från Berg & Berg. En behållning.

Skolyx har via Yanko ett fint utbud med flera användbara läster och inte minst en MTO-tjänst man kan leka mycket med.

Emil från Skolyx servar nyfikna besökare.

Michael Håkansson gör via sitt företag Magic Mike Patina handmålade finishar på skor. Intressant och kreativt.

(Visited 568 times, 1 visits today)