Pitti Uomo 92 är i full gång i på Fortezza da Basso i Florens, den anrika fästningen uppförd på 1500-talet men som idag fungerar som konferenscenter åt flertalet av världens flådigaste mässor. Pitti Uomo är en sådan mässa och en del av Pitti Immagine. 

Uomo betyder man på italienska och mässan är just en modemässa för män. Under åren har den blivit känd för att två gånger om året (vår- och vinterkollektionerna) inhysa världens bäst klädda män, och kanske likaså världens mest fåfänga när det kommer till kläder. Mässan är affärsmässig där flertalet leverantörer ställer ut kommande kollektioner men i den sociala världen kommer det i skymundan till förmån för alla fantastiska och kreativa utstyrslar. De flesta vill vara med på bild och ju djärvare du är desto större är chansen att du där hamnar.

Pitti Umo har pågått sedan 1972 och fyra är dagarna som mässan är öppen. Tyvärr har vi ännu inte haft nöjet att besöka mässan, istället bjuder vi på de hittills läckraste kreationerna under de dagar Pitti Uomo 92 har pågått. Vi hoppas ni finner bilderna lika inspirerande som vi!

Samtliga bilder från glamour.it

(Visited 562 times, 1 visits today)