Att kunna tillverka en riktigt god espresso hemma är något alldeles särskilt trevligt. Det behöver inte nödvändigtvis vara en komplicerad process och man behöver inte heller ha en espressomaskin hemma som bygger en meter på längden. Istället kan man satsa på en med retrokänsla från italienska Smeg.

Julkalendern Lucka 8: Espressomaskin från Smeg

Smeg gör några av marknadens snyggaste vitvaror via sin italienska retrokänsla, men de är också mycket omtyckta tack vare sin fina kvalitet och funktion. Deras espressomaskin är inget undantag och vill man skapa en förstklassig espresso eller cappuccino hemma på ett stiligt sätt kan det här vara maskinen för dig.

Den är enkel att arbeta med och fyller de två viktigaste funktionerna gällande italienskt kaffe: espresson och cappuccinon via skummaren. Andra egenskaper är antidroppfunktionen då kaffet slutar att droppa vid avlägsnandet av kopp, uppvärmning av kopp, 15 bar tryck i mjölkskummaren, indikatorlampa för rengöring, två espressokoppar samtidigt och intuitiva knappar att trycka på. Framförallt gör den riktigt bra kaffe på ett enkelt sätt. Om man inte vill mala sitt kaffe själv (det vill man visserligen) så kan man använda kaffekapslar av papper.

Maskinen kommer i fyra färger: gräddvit, röd, svart och pastellblå. Vi rekommenderar Lavazzas Caffé Espresso till maskinen, en kaffeblandning på uteslutande Arabica som skapar en len och fin upplevelse.

Efter nedanstående bilder finns en liten instruktionsvideo som visar hur enkel maskinen är att använda.
Smegs espressomaskin finns att köpa här eller här.

(Visited 875 times, 1 visits today)