Så är den då här, julafton. Kalenderns sista lucka. Lucka 24. Trodde ni att vi för den hade grandiosa planer, en storslagen finish? Ni hade rätt, för idag presenterar vi vad som kanske kan vara världens godaste dryck alla kategorier: en kall Apotekarnes julmust i en återanvänd glasflaska, tydligt sliten. 

Julkalendern Lucka 24: Apotekarnes julmust

Hemligt recept. 100-årig historia. Överkörningen av Coca-Cola i december. 5 liter per person samma månad. Vi älskar vår julmust, och detta med rätta. När jag var liten tog man de magiska stegen till det kalla skafferiet. Där stod de i röda backar med sina röda kapsyler, Apotekarnes julmust. Där fanns också ischoklad och knäck, men dessa vara bara en biprodukt för att öka törsten. På datorbordet låg alltid en 200-grams Marabou Mjölkchoklad också. På med CM2, Settlers II, Warcraft 2 eller Doom2. Spela hela kvällarna under mellandagarna, aldrig utan en kall, djävla julmust!

Det skall sägas med eftertryck att det finns bara en julmust. Nygårda och allt annat är trams, även Apotekarnes lagrade varianter och årsmustar. Ni förstår, det finns bara en julmust. Men varför väljer vi att presentera den i lucka 24? Därför att det är en instans och nästan alla har möjlighet att köpa en, även på julmusten. Kanske måste ni åka en liten bit, för petflaskor och de nya glasflaskorna räknas inte. Det måste vara den klassiska, och den skall helst vara duktigt sliten för bästa känsla. Självklart kan man hälla upp den i glas om man så önskar, men ni får inte skäll av oss om ni dricker rakt ur flaskan. Det ÄR chevalereskt i detta fall.

Med det sagt vill vi tillönska Er alla en riktigt God Jul och tacka så mycket för att ni följt vår julkalender och oss under 2017.

(Visited 598 times, 1 visits today)