Om man vill ge bort något riktigt fint, både i form av en upplevelse och en produkt, kan vi varmt rekommendera made-to-measure-tjänsten hos Blugiallo. Under stilsäker ledning får man alla sin mått tagna och får på så sätt en specialanpassad produkt tillverkad. Det kan vara en byxa, rock, kavaj eller kostym, eller varför inte popoverskjorta till våren?

Julkalendern Lucka 21: MTM hos Blugiallo

Blugiallo erbjuder en spännande och nytänkande MTM-tjänst där grundarna Daniel Apler och Alexander Moström beskriver konceptet som 21st century tailoring. Det syftar till ett digitaliserat made-to-measure-koncept på så sätt att när väl dina mått har tagits sparas de i en databas varefter du fritt kan beställa fler produkter online via blugiallo.se. Ett enkelt och smidigt sätt att shoppa måttsytt, helt enkelt.

Företaget erbjuder en imponerande bredd i produkter och kvaliteter. Man samarbetar med några av världens främsta väverier, exempelvis italienska Loro Piana, och vi vågar påstå att tjänsten täcker alla behov för att bygga upp en fin garderob. Shorts, byxor, skjortor, tröjor, kavajer, kostymer, smokings och rockar. Till och med skor där företaget har hittat en mycket fin leverantör i Neapeltrakten.

Produktspecifikt finns stora möjligheter till att göra plaggen personliga. Tittar man på kavajen till exempel har man möjlighet att välja mellan flera olika modeller, till exempel halv- eller helkanvas, fodrar eller ofodrad. Mjuka eller markerade axlar, alla typer av fickor, spetsiga eller trubbiga slag, enkel- eller dubbelknäppt. Ingenting saknas, helt enkelt, och tygvalen känns nästan oändliga.

Naturligtvis måste man initialt träffa Daniel och Alexander för måttagning, vilket både Måns och jag har gjort i deras nya showroom på Artillerigatan i Stockholm Under trevlig och kompetent guidning får man det mesta justerat. Sluttande axlar? Inga problem, vi nyper lite här. Är det smokings ni vill ha? Bra, då sänker vi knäppningen lite så att skjortan inte syns mellan kavaj och byxa.

Alla har kanske inte möjlighet att besöka Stockholm för måttagning. Dock har företaget även showroom i Borås, varifrån företaget kommer, och de besöker diverse trunk shows och events runtom i landet. Man kan enkelt gå in på hemsidan och kika på tillgängliga tider framöver. Eftersom det självfallet är en leveranstid på made-to-measure kan man inte heller få sin produkt färdig till julen. Däremot kan man överraska sin kära genom att köpa ett presentkort online och sedan kontakta företaget för tid för måttagning. Vi kan varmt rekommendera detta. När man väl börjar med måttsytt är chansen stor att man inte vill återvända till ready-to-wear.

(Visited 1 257 times, 1 visits today)