Frågesport. En ständig följeslagare. Måns introducerade oss till frågespelet MIG, ett genialiskt litet spel som skapar iver, frustration, fåfänga och mycket skratt. Och stor, stor irritation. Man blir faktiskt i det närmaste förbannad, särskilt när man spelar mot Måns. Nu har utgåvan MIG Det Goda Livet kommit och vi ser fram emot legendariska bataljer.

Julkalendern Lucka 19: MIG Det Goda Livet

Karibien, januari 2015. Där står han med sitt million dollar smile, Måns Zelmerlöw. Han har precis klarat av samtliga fem frågor på ett MIG-kort där han gick ut i omgången först, och han sneglar på mig, han vet att det här gör ont. Jag är beredd att kasta honom överbord. Det är tung prestige att sätta samtliga fem frågor på ett kort, särskilt om man börjar. Spelet går nämligen till så att varje frågekort består av just fem frågor. Dessa fem frågor får alla i spelet chansen att svara på, förutom omgångens uppläsare av kortet såklart som sitter på svaren.

När den första personen har svarat på de fem frågorna berättar uppläsaren hur många rätt spelaren hade. Märk väl, inte VILKA rätt han hade, utan hur många rätt, något som samtliga får höra. Detta upprepas när det är nästa spelares tur. Samma frågor och uppläsaren berättar antalet rätt. På så sätt är det ofta en stor fördel att gå ut sist i en omgång/på ett kort, eftersom man då kan använda de egna kunskaperna samt uteslutningsmetoden.

Här ligger också frustrationen. Man väntar på sin tur med stor iver, ge mig frågorna, nu! Hoppas inte hen kan den här, då blir jag tokig! När en spelare i omgången har fem rätt så är kortet nämligen dött och sitter man bakom i turordningen får man inte chansen. Varje poäng räknas ihop från omgången. Först till en viss poäng vinner.

MIG har nu släppt nya utgåvor av originalet med nya vinklar och vi fastnade såklart för MIG Det Goda Livet som handlar om livsstil, vett & etikett, mat & dryck och aktiviteter. Utbildning tillsammans med frågesport? Kan inte bli bättre.

Hur gick det till slut i Karibien? Måns vann sett över hela resan, till min eviga skam och sorg. Ville ta hans självgoda min och kölhala det under segelbåten. Men han är duktig på frågesport, det är han, och han vill alltid spela. Det måste saluteras.

Måns, ödmjuk i vinst!

MIG Det Goda Livet finns till exempel att köpa hos de flesta bokhandlare såsom Akademibokhandeln. Det finns även andra ämnen av spelet, till exempel MIG Familj och MIG Explorer.

(Visited 643 times, 1 visits today)