T-shirten är ett ofta förbisett plagg men liksom andra är det inte dumt att satsa på kvalitet och passform. Det danska företaget Son Of A Tailor lyckas i sina t-shirts kombinera båda egenskaperna genom att erbjuda måttsydda t-shirts digitalt. Det är lite för sent för att få hem en färdig, måttsydd t-shirt till julafton, däremot kan man köpa ett presentkort med medföljande måttband och beställa en så fort måtten är tagna!

Julkalender Lucka 17: Son Of A Tailor

När man skall beställa en t-shirt hos företaget så börjar man med att bestämma själva utseendet. Vilken färg, rundhalsad eller v-ringad, ficka eller inte, tjocklek på krage, material o.s.v. Alla t-shirts är solida i sina färger och Son Of A Tailor har valt att satsa på basfärger denna höst såsom blått, grått, vitt och burgundy.

När man valt sitt utseende i deras generator som visualiserar alla val så handlar det om passform. Där kan man göra på tre olika sätt:

  1. Du besvarar fyra frågor vars svar leder till en tilltänkt storlek (längd, vikt, ålder, skostorlek).
  2. Mät din kropp utifrån exempelvis midjebredd, axelbredd och storlek på överarmar.
  3. Skicka in måtten på din favorit-t-shirt.

När du väl skickat in dina mått så skärs t-shirten till med laser för att sedan sättas ihop för hand. Efter det följer gratis leverans varthän t-shirten än skall skickas och Son Of A Tailor erbjuder full garanti så till vida att om man inte är nöjd med produkten låter de tillverka en ny utan motfrågor. Därför känns det tryggt att handla sin första t-shirt och utforska passformen.

En t-shirt i bomull kostar €56 (rabatt vid köp av flera) och en långärmad t-shirt eller en i merinoull ligger på €69. Som vi tidigare nämnde så hinner man inte få hem en färdig t-shirt innan jul, istället kan man köpa ett presentkort i form av en liten ask med tillhörande måttband. Sista beställningsdag för detta är 18 december för leverans innan jul.

Alla bilder från Son Of A Tailor

(Visited 763 times, 1 visits today)