Penhaligon’s får anses som ett av de allra mest anrika parfymhusen. Det bildades 1870 och har sedan dess försett marknaden med klassiska dofter som Hammam, Blenheim och Sartorial. 2003 släppte man Endymion och förra året lanserades denna i ny tappning och gavs namnet Penhaligon’s Endymion Concentré.

Julkalendern Lucka 14: Penhaligon’s Endymion Concentré

Grundaren William Penhaligon kom till huvudstaden London på 1860-talet för att söka sin förmögenhet. Han inspirerades av doften av ett närliggande turkiska bad på Jermyn Street, och därigenom skapade han sin första doft, Hammam Bouquet, 1874. Samma år öppnade han sin egen butik 1874 med parfymförsäljning. Idag, 147 år senare, har företaget flera butiker i London, till exempel på Regent Street bredvid Burberry. De producerar fortfarande sina parfymer i Storbritannien och härligt nog säljs de i den ursprungliga flaskan med den lilla flugan.

2003 släppte Penhaligon’s Endymion, en lyckad historia med lätt maskulin ton samtidigt som den var frisk via citrus och lavender. Dock hade den tendesen, liksom många av Penhaligon’s prafymer, att släppa snabbt och förlora effekt. Svaret på detta blev Endymion Concentré

Penhaligon’s Endymion Concentré


Doften är visserligen mindre komplex än sin föregångare från 2003, men den är fylligare, mer intensiv och ligger kvar längre. Toppnoterna är av salvia, bergamott och lavendel, mellannoterna av mocka och näve. Dessa tillsammans med läderdoften, rökelse och muskot skapar åter en manlig doft, men subtilt så. En parfym för galakvällen.


Penhaligon’s Endymoin Concentré finns att köpa här.
(Visited 495 times, 1 visits today)