Ok, vi medger att dagens lucka inte är för alla. Men svarta tassel loafers är en mycket mångsidig sko. Till den lediga kostymen, till kavajen eller jeansen. Vi tycker att en av de allra finaste på marknaden är från svenska Morjas. Priset är dessutom mycket förmånligt för en randsydd sko.

Julkalendern Lucka 13: Svarta Tassel Loafers

Vi har tidigare gjort en mer ingående recension av loafers från relativt nystartade Morjas, se här. Vi kunde då konstatera att de lyckats skapa en bekväm och en estetiskt tilltalande loafer-läst och redan då väcktes en liten längtan till deras svarta tassel loafer kallad Panacea.

De senaste åren har vi, liksom många andra, återupptäckt kärleken till svarta skor. Ofta förknippas de med enbart formella tillställningar som bröllop, begravningar och affärssvärlden, men det är nu mer vanligt förekommande att bära dem i andra sammanhang. Inte sällan till ”menswear-uniformen” som består av grå flanellbyxor och mörkblå kavaj. Något vi också har sett mer av att de bärs ledigt, till exempel till jeans, och då är just tassel loafern ett bra alternativ, enligt oss det allra bästa.

Faktum är att skon uppvisar en fin bredd i användningsområde och man kan utan tvekan bära dem till flanellkostym i grått och blått på vintern, liksom till menswear-uniformen. När våren och sommaren kommer bär man dem till tunnare kostymer i samma färger eller uddabyxor i kalla färger. Jeansen också, såklart. Varför inte utan strumpor?

Ett inlägg delat av MORJAS (@morjasshoes)

 

Anledningen till att vi valde att presentera just Morjas svarta tassel loafers är dels att vi vet att de är av god kvalitet, dels att vi som sagt tycker att det är en ultimat läst för just tassel loafer med sin runda framtoning. Och priset. €189 får ses som extremt konkurrenskraftigt. Särskilt för en randsydd sko. Det åstadkoms enligt företaget själva genom att skippa mellanhänder och sälja direkt till slutkund. Vi misstycker inte.

Bilder från Morjas Instagram samt morjas.com där skorna också finns att köpa

Ett inlägg delat av MORJAS (@morjasshoes)

(Visited 699 times, 1 visits today)