Julkalendern Lucka 3, Första Advent. Under 24 dagar kommer vi att presentera 24 chevalereska julklapptstips, stora som små. Vi kommer såklart i största möjliga mån ta hänsyn till anskaffningstider och tillgänglighet. Varmt välkomna hit!

Julkalendern Lucka 3: Glencairn Whiskyglas Slipat

Det finns några varianter av riktigt bra whiskyglas på marknaden och Glencairns whiskyglas, det officiella whiskyglaset i Storbritannien, får tillskrivas denna skara. Det är kanske inte mitt favoritglas för avancerade provningar, men glädjen är stor när man blir bjuden på en dram i detta glas hemma hos någon man inte trodde hade ett riktigt provningsglas. Det ligger fint i handen, är vackert är skåda, och om man vill ha det där lilla extra kan man satsa på den slipade varianten.

Glencairn whiskyglas med den vackra slipningen i botten

Glencairns whiskyglas designades 2005 av några av världens främsta whiskyexperter och den fina designen blev uppmärksammad 2006 då glaset vann ”The Queens Award for Enterprise Innovation 2006”, Storbritanniens främsta prestigepris för företag. Sedan dess har det blivit en av standardsorterna i whiskyvärlden och just den slipade varianten är kanske det vackraste whiskyglaset alla kategorier. Det här är perfekt för den som vill komma whiskyn lite närmare, både i doft och smak (den tulpanformade toppen koncentrerar doften), men samtidigt vill behålla stilen i handen.

Ett bord fullt med det slipade glaset från Glencairn är en vacker syn

Glencairns slipade whiskyglas finns bland annat att köpa här och här.

(Visited 1 362 times, 1 visits today)