Den här julklappen blir förmodligen en vattendelare. Ful eller snygg (eller fulsnygg?), stilig eller vulgär, konstig eller klassisk. Bally Guard II Curling är i vilket fall som helst obestridlig gällande funktion, värme och kvalitet (om man sköter dem).

Julkalendern Lucka 2: Bally City Guard II

Schweiziska Bally har bistått marknaden med högkvalitativa produkter i form av skor och accessoarer sedan 1851 och ingen skomodell har i Sverige varit mer populär än deras curlingboot benämnd Guard. Modellen har varit i stort sett oförändrad i flera år och vissa säsonger har den varit nästintill omöjlig att få tag i p.g.a. hög efterfrågan. Anledningen till att vi valt att lyfta fram den är för att vi tycker att den är acceptabel att bära till finare klädsel utomhus när nöden kräver, d.v.s. vid snöbelagda gator eller vid kraftig kyla.

Guard II är gjord i mocka av hög kvalitet och med innerfoder i värmande fårskinn. Den har en rågummisula som är vulkaniserad för extra fäste som motverkar halka. Kängorna är dessutom vattentäta. Viktigt att komma ihåg är som vanligt ordentlig skötsel: skohorn, skoblock och skoputs (här i form av tillförlitliga produkter för mocka). Man skall absolut inte trampa av sig denna modell då dragkedjan där bak lätt kan ta stryk av detta förfarande. De flesta skickliga skomakare kan byta ut gummisulan när den är nersliten och var noggrann med att inte slita den alltför djupt för då kan de vara bortom räddning. Annat än ovan, slit dem med hälsan! Det är inte dumt att ha en värmande och stilig (?) vinterkänga därhemma!

Bally Guard II Navy

I färgen Navy från CareOfCarl

 

Bally Guard II Moka Brown

Färgen Moka från samma företag.

Bally Guard II Black

Och i svart om man så önskar (CareofCarl)

(Visited 1 835 times, 1 visits today)