En höstskos gemensamma nämnare torde vara gummisulan, åtminstone i Sverige. Lädersulan är förvisso tålig men lever inte upp till samma krav. Därför är en sko med gummisula att rekommendera. Vi har tagit fram ett antal vackra skor som kan vandra fritt på hala löv och som klarar av säsongens väderrusk. 

coniston

 

1. Coniston – Crockett & Jones

Coniston i grainläder och färgen tan, Crockett & Jones. Kanske kängornas känga. Svåra att tröttna på och färgen är kombinerbar med alla andra (förutom svart). Stormrandsydda för att klara regn och rusk och har en härlig elegans i den runda lästen.

snuff-rapello-suede

2. Snuff Rapello Suede – Meermin

Prisvärda Meermin erbjuder en känga snarlik Coniston till lästen och färgen sett. Dock är denna känga i mocka i ljuvliga färgen snuff. Kvaliteten och antal moment är lägre och färre i denna i jämförelse med Coniston men man får ändå mycket sko för pengarna. På med impregneringen och kör, mocka klarar rusk bra!

3. Blaxland – R.M Williams

Svårt att inte nämna RM Williams i detta sammanhang. De har smäckra och samtidigt följsamma läster och material och deras Chelsea boot Blaxland i mörkblå mocka är ett spännande alternativ till allt svart och brunt.

 

carmina-ta%cc%88rnsjo%cc%88-longwing

4. Carmina Tärnsjö Longwing – Skoaktiebolaget

En personlig favorit är Carmina Tärnsjö Longwing för Skoaktiebolaget. Klassisk, rund läst (Detroit) och i denna färgsättning fin till flanelltyger, särskilt grå men även mörkblå.

 

enzo-bonafe-longwing-boot

5. Enzo Bonafé Longwing Boot – Skoaktiebolaget

Från Skoaktiebolaget kommer också en förtrollande vacker känga via Enzo Bonafé och Dandy Shoe Care. Longwingbooten i sig är förträfflig men tack vare patinan från Dandy Shoe Care får den en extra skjuts. Barolo Monprivato kallas den. Känner mig tvingad att bjuda på Alexander Nurulaeffs (Dandy Shoe Cares) egna ord:
“We could not miss to dedicate a Patina to one of Italian’s excellence; the Barolo wine. Throughout the years, we’ve made a lot of patinas in a burgundy color, which always had huge success. This time, however, we decided to go further. This is an absolutely amazing color that resembles a very fine and good wine. In this Patina you can see Earth, grapes, hot harvest days, the wood of the cask, and wine, which fills crystal goblets. And don’t forget to add the sunbeams an hour before sunset…”
Frågor på det?

 

6. Cadogan – Loake

Ett nytt tillskott från brittiska Loake är deras Cadogan i mocka på lästen Capital. Använd dem till jeans, flanellbyxor eller grövre bomullschinos. Eller varför inte en mörkblå manchesterbyxa?

7. Chelsea boot – Skolyx

Från Skolyx kommer en Chelsea boot i balmoralutförande med quarter brogue. Skorna är från Yanko i en för att vara en Chelsea boot något aggressiv läst med mejslad tå. Potentiell vattendelare? Man kan ändå fastställa att de tillhör den dressade skolan. Fungerar till mörkblå kostym i tunn ull enligt oss.

 

8. Plain toes – Meermin

Om du letar efter mångsidighet till ett överkomligt pris kan denna plain toe i mörkbrunt grainskinn från spanska Meermin vara ett bra alternativ.

 

9. Chukka boot – Justin Fitzpatrick

Justin Fitzpatrick är en auktoritet inom herrskovärlden och här har han tagit fram en chukka boot i navy grain. Med ett par otvättade jeans kan en fin tone-in-tone skapas.

 

(Visited 905 times, 1 visits today)