Det finns många anledningar till varför The Legend of Zelda: Ocarina of Time är ett fantastiskt spel. En av de större är kompositören Koji Kondos musik. Den 27 mars får vi återuppleva den på Hero of Time (Music from ”The Legend of Zelda: Ocarina of Time”).

Efter en lyckad Kickstarter-kampanj erbjuder nu Materia Collective en musikalisk återberättelse av Links resa med albumet Hero of Time. I denna nytolkning av Koji Kondos ikoniska musik – framförd av en 64-manna symfoniorkester – får vi återuppleva spelets viktigaste stunder. Musiken får oss att minnas känslan av att rida över Hyrules fält för första gången, träffa prinsessan Zelda och mötet med den onde Ganon.

Men det är inte ett The Legend of Zelda-medley Materia Collective bjuder på. Här är albumets 21 spår arrangerade för att ge en sammanhängande musikalisk upplevelse som väver ihop spelets underliggande teman. Men även om det är avsett att lyssnas på från början till slut kan man naturligtvis avnjuta varje spår individuellt.

Fint paketerat

Hero of Time släpps både digitalt och på CD den 27 mars. På CD kommer den i två versioner varav den ena är en limiterad ”Gold Edition”. En snygg vinylversion går även att förhandsboka via iam8bit som beräknas släppas inom några månader. Albumet kommer även att finnas på Spotify från och med den 27 mars.

Hero of Time - Standard CD

Hero of Time (CD – Standard)

Hero of Time - Gold Limited Edition CD

Hero of Time (CD – Gold Limited Edition)

Hero of Time - LP

Hero of Time (LP)

(Visited 202 times, 1 visits today)