Vädermässigt är det här den mest märkliga våren i mannaminne. Sol, regn och snö har blandats med mer sol, regn och snö. Det har varit svårt att klä sig för en vädertyp och mer sällan än ofta hade det varit härligt att ha lite hjälp längs vägen i form av ett paraply. Eleganta paraplyer finns det gott om och bland de främsta tillverkarna hittas brittiska Fox Umbrellas.

Fox Umbrellas har bidragit med elegans i regnet sedan 1868 då Mr. Thomas Fox slog upp dörrarna till en liten shop på London Wall. 145 år senare gör de det fortfarande möjligt att gå ut i regnet med stil tack vare sina sobra färger och praktfulla handtag i olika konstruktioner. Tyvärr har vi på redaktionen alldeles för många gånger ofrivilligt lyckats ge våra paraplyer nya hem. Lösningen på problemet skulle kunna vara införskaffandet av ett kvalitetsparaply eftersom man då möjligtvis fäster sig mer vid det. Kanske är det till och med så att man efter att ha fått sitt första paraply från Fox hoppas på litet regn emellanåt.

Paraplyet kan utgöra en fin accessoar. Bild från brownintown.co.uk.

Klassiskt rutmönster. Bild från permanentstyle.com.

Något vi uppskattar med utbudet hos Fox Umbrellas är hur man på ett stilrent och enkelt sätt erbjuder kunden möjlighet att få paraplyet att kännas personligt, detta genom att välja bland flertalet färger (där exempelvis mörkblått erbjuds i olika nyanser), material och konstruktion i handtaget samt om det fälls upp automatiskt eller manuellt. Dessutom är den förgyllda tip cupen mycket frejdig. Sedermera kan man välja mellan tre typer av ”grundparaplyn”: metall-, trä-, eller solidstomme. Metallstommen ger det klassiska slimmade och eleganta utseendet men omöjliggör att man använder paraplyet som stöd eller käpp. Vid trästomme är paraplyet uppbyggt på en trästomme med handtag och själva stommen i två separata delar. Paraplyet blir inte lika långt men kan fungera som käpp. Slutligen återfinns solidstommen, den mest exklusiva. Där är paraplyet snidat ur ett enda stycke vilket gör det robust och därför kan det fungera utmärkt som käpp.

Fox Umbrellas solida färger. 

Möjligheten till bespokeparaply finns också, liksom gravering.

 

Detaljbild på stommen. Bild från Merchant & Makers.

Vi tror och hoppas att vi inte behöver käpp än. Vi satsar troligtvis på ett Gentlemens Tube (metallstomme) i French Navy, handtaget i mörkbrunt läder för skön handhållning och matchning med skor. Å andra sidan, vi är rätt trötta ibland. Vi kör Gentlemens Solid. Kan vara skönt med lite assistans ibland. Måtte regnet komma snart igen.

Färg ”french navy” med solidstomme i lönn.

Inläggets huvudbild är från doublemonks.com

(Visited 674 times, 1 visits today)