Näst på tur i rapporteringen från vår London-weekend är besöket på Suitsupply på Lime Street. Vi har länge varit nyfikna på hur denna framgångsrika kedjas kvaliteter känns sett över hela kollektionen, framförallt med tanke på att de planerar att öppna i Stockholm till hösten.

Suitsupply är en framgångssaga. 17 år sedan grundandet av en juridikstudent i Nederländerna är företaget fortfarande vertikalt integrerat och privatägt men nu med världens som marknadsplats, både via butiker och framförallt online. Fri frakt och fria returer erbjuds och hemsidan känns alltid snygg och fräsch.

Något som successivt förändrats under de senaste åren är prisbilden, inte bara i inflationstakt. Det har blivit dyrare överlag och företaget har förändrat sin positionering via sin lyxlinje Jort som bland annat erbjuder handsydd, plisserad axel. Dock är det fortfarande relativt låga priser i jämförelse med de företag Suitsupply konkurrerar med.

Inredningsdetaljer på Vigo Street

Vi svänger av på Regent Street, in på Vigo Street och med stor nyfikenhet äntrar vi butikens innandömen. Målsättningen är framförallt att lära känna passform och kvalitet bättre. En sak som direkt slår oss är pulsen i butiken, det är verkligen kommers här! Vi börjar klämma, känna och prova från kläderna på övervåningen där allt utom kostymerna finns. Vi erkänner oss något förvånade för inte bara känns kvaliteten god i många plagg, den känns till och med rik.

Koftorna och skjortorna har fina passformer och är smakfullt skurna. Vi provar deras cutawaykrage som är av det högre slaget och har en fin, rund skärning vid krag- och ärmslut. Storlekarna är normala och många av modellerna har två knappar vid ärmarna vilket passar undertecknad bra då handled i stort sett saknas.

Vi kikar även lite på accessoarerna och skorna. Här har Suitsupply enligt oss en bra bit kvar och nivån är inte densamma som på kläderna. Slipsarna är inte på något sätt dåliga, det är bara det att de inte känns tillräckligt eleganta. Samma sak med skorna. Lästerna känns inte så lockande eller genomarbetade och även om priset rent generellt ligger under exempelvis Loake så känns de inte riktigt värda pengarna. Notera att detta är en känsla och inte ett konstaterande. Men känslan är allt, eller?

Kavajer & kostymer

Nu till det allra viktigaste som är kavajerna och kostymerna. Vi har under åren sett att Suitsupply haft relativt långa kavajer och så är det fortfarande på de flesta modeller. Detta bör falla väl ut när det kortare nu börja försvinna mer och mer. Vi provar modellerna Havana, Jort, Sienna, Hudson och Lazio, alla i storlek 46 som är undertecknads storlek. Gällande kvalitet och känsla känns en jämförelse med Oscar Jacobson lämplig. Modellerna är hyfsat följsamma och tygerna är ärligt talat fina.

Smokingprovning

Vissa modeller passar bättre. Havana, deras bäst säljande med trubbiga slag och utanpåliggande ficka, sitta lämpligt nog bäst. Lämpligt eftersom denna modell är den som kommer i flest varianter. Till vår stora besvikelse sitter premiumkavajen Jort inte särskilt bra och här kommer något som känns symtomatiskt med Suitsupply tyvärr in i bilden gällande deras kavajer: det är mycket tyg mellan bröstpartiet och armhålan. Idealet här är lite tyg men ändå mycket rörlighet. I Suitsupplys fall kan det ibland bli mycket tyg och lite rörlighet. Det skapar en boxig känsla som ibland uppkommer vid sämre MTM-tjänster. Det är vi allergiska mot. Vi tar en allergitablett genom att prova Havana igen. Kanske var det otur, för när vi provar en Jort i dubbelknäppt variant blir det mycket bättre. Den här känns flytande och tyget är oerhört smäckert. Hmm, svårdefineriat, som så ofta med Suitsupply.

Butikens egen skräddare

Innan vi lämnar butiken får vi också ta del av personalens utmärkta service. De är hårt ansatta av stormande kunder men lyckas ändå vara trevliga och mycket tillmötesgående. Det blev inga inköp den här dagen, men det berodde mycket på att vi inte tycker om att bära på påsar på staden, det är så mycket smidigare att kunna beställa via nätet till bostaden nu när vi vet vad som är bra och vad som är mindre bra. Vi vet, det låter inte så miljövänligt kanske, men vi kan köpa på oss ett antal plagg för samvetets skull.

Sammanfattningsvis så var det här är en kul upplevelse och butiken lyckas med det de siktar på som är att sticka ut och inte fastna i traditioner. Det känns fräscht och kul och vi förstår verkligen varför så många drar sig till butiken med tanke på att man faktiskt får den del för pengarna. Vi ser helt enkelt fram emot öppningen i Stockholm i år!

(Visited 951 times, 1 visits today)