Vi på Chevaleresk gör ingen hemlighet i att vi älskar mörkblått. Det är vår bas och för oss färgen som är grunden i garderoben. Lyckligtvis har mörkblått fått allt bredare utbredning sista årtiondet efter att svart länge dominerat. Nu för tiden kan man till och med köpa sig ett par randsydda skor i mörkblått.

Något som varit svårt att få tag på i just mörkblått har varit vackra skinnprodukter för män, vare sig det är skor eller accessoarer. Om basen är mörkblå i kläderna och man vill fullända sin tone-in-tone behöver man således även mörkblå accessoarer och därför är det så glädjande att Carl Friedrik erbjuder flera fina produkter i just mörkblått skinn.

Carl Friedriks produkter är en reflektion av företagets värderingar: ren design, funktion och hög kvalitet. Stilen beskrivs som skandinaviskt minimalistisk med en twist av London. Vi lägger gärna till att produkterna känns hållbara designmässigt många år framöver, risken är liten att man tröttnar på en sådan enkel men kraftfull design. Vidare förespråkar företaget transparens och man kan följa de olika stegen i produktionen. De relativt låga priserna kan hållas tack vare att man kapat sista ledet av återförsäljare då Carl Friedrik säljer direkt till slutkund. Vi misstycker inte. Och återigen, vi misstycker inte heller till valet att producera flera av produkterna i mörkblått.

Carl Friedrik Vallance Navy

Den Marinblå Portföljen 1

Den Marinblå Portföljen 2

Modellen Vallance är en elegant och smidig liten portfölj som även är väl genomtänkt. Troligtvis förvarar man sin laptop inuti och har man metallföremål med sig placeras de antingen i det diskreta ytterfacket eller i det tillhörande lilla innerfacket. På så vis riskerar du inte att repa datorn. Pass och plånbok får också plats. Lädret är av Vachetta som bland andra Louis Vutton ofta använder sig av. Mer bestämt tillverkas det för Carl Friedrik av det italienska garveriet Artigiano del Cuoio som har en rik familjetradition gällande garveri. Man lägger även krut på väskornas zippers som kommer från Raccagni i Brescia, Italien.

Den Marinblå Portföljen 3

Den Marinblå Portföljen 4

Sammanfattningsvis så är det här en produkt helt i vår smak. Stilren, vacker, smidig och i vårt tycke mycket användbar. Vare sig man har på sig lager-på-lager under höst- och vintermånaderna eller bara en enkel okonstruerad kavaj på sommaren är Vallance ett utmärkt sällskap och färgen möjliggör att den passar till nästan alla outfits, handskar och skor. Och om man mot förmodan inte tycker om mörkblått så finns den även i svart, cognac och choklad. Till sist, priset? Modesta 275GBP.

Den Marinblå Portföljen 5

Den Marinblå Portföljen 6

(Visited 390 times, 1 visits today)