Det är inte helt enkelt att hitta ett hårvax man trivs med. Kanske använder man det inte alls. Men när man väl hittar ett man trivs i är man ofta en trogen konsument. Vi har hittat ett nu, ett som förmodligen kommer följa med ett bra tag: Balmain Matte Clay Strong Hair Wax.

Balmain är ett anrikt företag och modehus. Pierre Balmain, grundaren, såg till att många ville bära hans exklusiva klänningar i Paris och känslan för elegans och lyx fördes sedan över till parfymer och hud- och hårvårdsprodukter. Detta clay wax är inget undantag. Det ger den där matta känslan många av oss eftersträvar samtidigt som det erbjuder mycket volym vilket alla inte har lyxen att ha naturligt. Vid en första anblick är vaxet grått, hårt och tråkigt, men vaxet blir mjukt och följsamt förvånansvärt snabbt vid bearbetning. Det ger en behaglig doft och finishen är klanderfri så till vida att det inte ser ut som om man har en produkt i (om det är det man eftersträvar).

Balmain Matte Clay Strong

Balmain i solen och havet

Vi testade även motståndskraften gentemot saltvatten och het sol och det höll sig förvånansvärt bra: håret gick att forma hyfsat igen efter ett dopp och tillhörande torkning och produkten smälte inte i solen. Samtidigt är det oproblematiskt att tvätta ur (till skillnad mot det klassiska, heliga och röda Daxvaxet). Det är helt enkelt en bra produkt vi utan problem kan rekommendera!

Produkten finns bland annat att köpa här.

(Visited 283 times, 1 visits today)