Något vi alltid ser fram emot är norsksvenska Berg & Bergs vår- och höstkollektioner. Företaget har gått från klarhet till klarhet med sina fina accessoarer i form av framförallt slipsar och näsdukar. Företaget tillverkar sina produkter i Italien, bland annat i Neapel och Como, och tack vare att de säljer direkt via sin webshop kapar de ett led och kan hålla utmärkta priser sett till kvaliteten man får.

Något vi gärna berömmer Berg & Berg för är deras mönsterval. De lyckas enligt oss nästan alltid hitta klassiska mönstersättningar i spännande färgkombinationer. Vidare har de de senaste åren haft mycket fina grenadinslipsar i sortimentet, både i finare och i grövre stickning. Dessa slipsar har dessutom ofodrade avslut med handrullade kanter som förhöjer upplevelsen och frambringar elegans.

Till våren 2017 har Berg & Berg tagit fram alldeles nya näsdukar där ambitionen var att skapa mångsidighet för användaren. Till exempel är materialvalet siden och bomull vilket gör att de kan användas i både formella och mer nedtonade sammanhang. På vissa av näsdukarna pryder stora block i olika färger mönstret vilket gör att näsduken ser annorlunda ut från gång till gång beroende på hur man viker den, och man kan på så vis ta upp mycket i garderoben via näsduken.

Vi har tagit fram våra favoriter för säsongen, både i slipsar och näsdukar.

Geometric Silk Cotton Pocket Square Maize Cornflower Blue

Geometric Silk Cotton Pocket Square Curry Navy Olive Chocolate Burgundy

Silk Cotton Pocket Square Forest Green Maize

Handrolled Block Stripe Shantung Tie Mid Blue Red

Handrolled Madder Silk Tie Olive Burgundy

Handrolled Madder Silk Tie Golden Cornflower Blue Clay

Handrolled Schappe Silk Tie Sky Blue Sand

Handrolled Grenadine Garza Grossa Silk Tie Burgundy

(Visited 474 times, 1 visits today)