En behållning varje ny klädsäsong är att följa svensk-norska accessoarföretaget Berg & Berg och deras nya kollektion. Dock är det kanske lite orättvist att kalla dem för enbart ett accessoarföretag då de verkligen har lyckats ta fram fina byxor och tröjor också senaste tiden. 

Vi vågar dock påstå att Berg & Berg främst förknippades med sina fina slipsar initialt, och där ligger också tyngdpunkten. Med tillverkning i Italien har de ett imponerande utbud sett till kvaliteten man får för pengarna. Sjufoldskonstruktioner, handrullade kanter och ofodrade avslut är inte ovanligt på deras slipsar som ofta tillverkas i Como, Lombardiet.

Den här gången valde vi dock att först presentera övriga kollektionen för sig själv emedan vi tycker att den förtjänar sitt eget utrymme. Lammull, kashmir och fina färger känns som en adekvat beskrivning. Håll till godo, våra favoritslipsar kommer framöver.

Beige flanellbyxa i modellen Alfred som är den av Berg och Bergs byxmodeller som har högst midja. De är dessutom plisserade med snedställd flärp och rakt snitt. Utmärkt för 2017. De kommer i rålängd vilket möjliggör slag om så önskas.

Samma modell, Alfred, men här i grått i hopsackull. Tillverkade i Neapel, Kampanien.

Bjarne Merino Polo Collar. Olivgrönt är lättkombinerat och trevligt att vila ögonen på. Från regionen Veneto i norra Italien.

Bosse Merino Turtleneck Sweater. Liksom oliv är vinröd en färg som passar till mycket och polotröjan är tidlös.

Gult är tyvärr en färg somliga tycks ha svårt för. Denna tröja är vår favorit i kollektionen och den passar lika bra till mörkblått som beige eller benvitt. Allra stiligast är den dock till den grå flanellbyxan enligt oss. Bertil Roundneck Lambswool Sweater.

Large Solid Cashmere Scarf i Ocean Blue. Det vi uppskattar med den här färgen är att den passar till olika nyanser av mörkblå ytterplagg: bär den till djup marin eller klar midnattsblå.

Med grå bas och sitt multifärgade mönster är denna kashmirhalsduk ett lekfullt alternativ.

Zibellino-kashmirhalsduken har en fantastisk finish som påminner om ett marmormönster. Denna gula färg utstrålar lyx och är utmärkt till grå och mörkblå ytterplagg. Tillverkad i Biella, Piemonte.

Knästrumpan garanterar att ingen hud syns mellan strumpan och byxslaget. Kornblått är en fin färg till ett par bruna skor och grå flanellbyxor.

Grönt. Kanske vår favoritfärg just nu. Denna plånbok i modellen Billfold är gjord i Lombardiet i vachettaläder i färgen Racing Green.

(Samtliga bilder Berg & Berg).

 

(Visited 606 times, 1 visits today)