Vi fortsätter veckan med värmande tips genom att presentera ett antal fina snörade kängor för hösten och vintern. Prisklasserna och kvaliteten mellan dem varierar, men gemensamma faktorer är att de alla har just snörning och är i skinn och inte mocka. Och de är alla vackra, naturligtvis.

Skinn vs. mocka på vintern? Skinn, rent generellt. Det är ändå lite tåligare överlag och hanterar saltet på gatorna lite bättre. Mockavädret pågår just nu men om bara några veckor kan det vara dags för ett byte. Vi valde även snörkängor denna gång för att det är vår favorit till vintern. Chelsea- och chukka booten är också utmärkta alternativ men snörkängorna är en svårighetsgrad högre vid rätt utförande.

Helsvart balmoralkänga från Cheany

Snörkängornas formalitetsnivå beror på utseendet. Den mest formella av dem får anses vara en helsvart balmoral med nätt läst. Kan fungera utmärkt till mer formell kostym. Ju grövre kängan är i sin utformning desto mindre formell blir den självklart. Metallringar runt knapphålen, stormwelt, dainitesula och grainskinn är detaljer som gör att kängan passar bättre med exempelvis jeans eller uddakavaj, eller varför inte tweedkostymen.

De flesta av de kängor vi valt är mer lämpade för ovan beskriven klädsel och inte den tunnare ullkostymen. Trots allt är det vanligare att vi klär oss grövre på hösten och vintern.

9 kängor för kyligare väder

Edward Greens Galway anses av många vara kängan nummer 1 därute. Här i kombinationen dark oak & mink suede.

Meermin har som alltid prisvärda alternativ, denna känga i oak antique calf på Hiro-lästen ligger på en fjärdedel av priset kontra Galway. Slitstark gummisula och varm foder inuti!

Crockett & Jones Coniston kom i två nya utföranden denna höst, här i något som kallas rough-out suede som har en mer sliten look. Denna läst är enligt oss helt felfri för kängor.

Svarta kängor är underskattat. Till råjeans och skepparkavaj är det ett mycket fint alternativ. Här från Carlos Santos via Skoaktiebolaget.

Amerikanska skobutiken Leffot har ett av världens bästa utbud av kvalitetsskor och kängor, här en från Alden i brunt kalvskinn med dubbel lädersula.

Enzo Bonafé, familjeföretaget från Bologna, är top 3 skotillverkare i vår värld. Här deras fantastiska jumper boot i bisonskinn som ger ett unikt utseende. Gummisula. Via Skoaktiebolaget.

Loake’s känga Anglesey är en favorit, här i oxblod och grainskinn. Mycket sko för pengarna!

Från spanska Carmina hittas denna jumper boot på deras Soller-läst som är lite längre och har rundad tå. Longwing brogue och karangrain.

Listans mest formella känga är denna mörkbruna balmoral från franska Septieme Largeur. Notera de platta skosnörena som ger en mycket elegant touch.

 

Huvudbilden är från Crockett & Jones modell Coniston

(Visited 913 times, 1 visits today)