Som så många andra hittar vi mycket inspiration tack vare sociala medier, Instagramkonton inte minst. Vi har valt nio konton vi upplever att man kan få fin inspiration ifrån. Det är nästan enbart kläder och skor, men två fina whiskykonton vill vi också slå ett slag för.

Instagram är vid närmare betraktelse vår främsta källa till inspiration gällande kläder och skor. För whisky är det i huvudsak bloggar och marknadsplatser men om man vill komma nära ett destilleri, deras whisky och dagliga processer är Instagram ett givande alternativ.

Det vimlar av utmärkta stilkonton därute, både från privatpersoner, eller så kallade ”influencers”, till företag, stora som små. Vi valde de Instagramkonton som passar vår stil bäst och helt enkelt inspirerar oss mest.

1. The Sartorial Journal

Ett tvättäkta ”skräddarsytt” konto för alla med intresse för kläder av den högsta kvaliteten och den lilla extra finishen. Både dåtida och samtida mode porträtteras, liksom skor, inte sällan burna av celebriteter.

2. Stoffá

Stoffá är märket som producerar vackra kläder enbart efter bokade möten på trunk shows. Med fantastiska linjer och kvaliteter använder de ett antal utvalda modeller som du sedan kan välja material och färg på själv.

3. Benromach

Benromach som via sin tioåring har en av världens främsta standardbuteljeringar har också ett utbildande och stundtals fint Instagramkonto. Vill man komma nära sin whisky, följ Benromach!

4. Shuhei Nishiguchi

Det är inte bara kvaliteten i Mr. Nishiguchis kläder som tilltalar oss, det är hur han verkar kombinera det oklanderliga med det praktiskt sköna också. Ledigt, fylligt och samtidigt rent. Det luktar skräddarsytt lång väg…

5. The Bespoke Dudes

Italienaren Fabbio Attanasio driver solglasögonföretaget, bloggen och Instagramkontot The Bespoke Dudes, och det med stor framgång. En trendsättare som inte lämnar en enda detalj åt slumpen.

6. Bespokemakers

Japanen Ryo Hosokawa sköter stilkontot bespokemakers där han samlar bilder på skräddarsytt mode och handgjorda skor. Det är en häpnadsväckande samling vackra plagg och här kan man drömma och samla inspiration.

7. Single Malt Alliance

Det här kontot reser enligt egen utsago in i single malt-världen, och vi är beredda att hålla med. Informativt, fina bilder och både högt och mellan (aldrig lågt) i urvalet.

8. Shibumi Firenze

Vi håller Shibumi som en av de främsta slipstillverkarna sett till både pris och kvalitet och den Florensbaserade butiken har också ett fint och avskalat Instagramkonto.

9. Danilo Carnevale

Gissningsvis en av de mest fotograferade herrarna på Pitti Uomo-mässorna. Inte direkt dämpad i sin klädsel, ofta med extravagant färg och form. Lättare att upprätthålla den stilen i Italien såklart. Men kontot måste med, så är det.

(Visited 601 times, 1 visits today)