Tortiglioni med trattkantareller, fläsk, salvia och hasselnötter

Detta är en magiskt god pasta, som passar perfekt dagen efter för mycket whiskey. Fläskfärs är en underskattad råvara som är både billig och smakrik. Här serveras färsen som små ”kluttar” fyllda med örter, chili och lök samt uppblandad med pasta. Tillsammans med hasselnötter och trattkantareller blir det makalöst mumsigt!

Recept för 4 personer 
Dela citronen på mitten och grilla i en hel panna. Kläm lite då och då på citronen. När ytan blivit mörkare och karamelliserad är det klart.
Koka pastan. 1 minut innan pastan är helt klar häller du av vattnet. Blanda ihop pastan i stekpannan med såsen och låt pastan koka klart i såsen. Rör ner ruccola, ytterligare salvia, rostade hasselnötter. Pressa över lite av den grillade citronen. Riv över rikligt med parmesan om så önskas!

Detta behöver du:

1st Chilifrukt
1st Vitlök solo
2st Schalottenlök
1 knippe Salvia färsk
1 knippe Persilja färsk
1st Citron
2msk Smör
1pkt Tortiglioni (eller annan god pasta)
200g Trattkantareller
500g Fläskfärs
50g Hasselnötter
2msk Grönsaksbuljong flytande
1 skvätt Soja
1pkt Ruccola
1,5dl Grädde
Salt
Peppar
Parmesanost

Förberedelser:

Finhacka chili, vitlök, schalottenlök, persilja, salvia fint. Blanda med fläskfärsen. Riv ner citronzest, samt krydda med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Klicka i fläskfärsen i små ”kluttar” och stek tills dessa fått en fin färg.
Rensa kantarellerna och riv i mindre bitar. Lägg i dessa i stekpannan tillsammans med fläsket. När kantarellerna släppt vätska och börjar få färg slås buljong samt en skvätt soja på. Låt reducera och koka ihop till en god sås. Häll på grädden. Reducera ytterligare. Smaka av med salt och peppar.
Dela citronen på mitten och grilla i en hel panna. Kläm lite då och då på citronen. När ytan blivit mörkare och karamelliserad är det klart.
Koka pastan. 1 minut innan pastan är helt klar häller du av vattnet. Blanda ihop pastan i stekpannan med såsen och låt pastan koka klart i såsen. Rör ner ruccola, ytterligare salvia, rostade hasselnötter. Pressa över lite av den grillade citronen. Riv över rikligt med parmesan om så önskas!