Håll ut, det är bara en dryg månad kvar till våren. Vi på redaktionen brukar införskaffa några nya vårkavajer redan under senvintern, hänga in dem i garderoben och sedan längta. Det är något särskilt kring känslan av att bygga vårgarderob och även om hösten ofta erbjuder ännu mer lager-på-lager-möjligheter ser de flesta av oss fram mot våren mer.

För att möta våren har vi tagit fram fem fina kavajer i vad man skulle kunna kalla mellanprissegmentet. Den gemensamma nämnaren är den utanpåliggande fickan som står sig fortsatt stark i de olika kollektionerna. Även mönster är fortsatt populärt. Ett tips innan man köper ett ”större” plagg såsom kavaj är att verkligen rannsaka sig själv och fråga sig hur ofta man kommer att använda plagget, och kan du kombinera med övriga plagg? Av erfarenhet har vi märkt att tveksamma köp ofta leder till för liten användning. Så spana in kavajerna nedan, se om det är något för dig och slå sedan till om alla parametrar är på plats!

1 Suitsupply Havana Orange

Kanske en svår färg för många, men underbar i våra ögon. Linnekavaj från ofta prisvärda Suitsupply.

2 Brothers TC Blackhill

Brothers har denna vår en höjdare i form av denna halvkonstruerade kavaj med extra biljettficka. Smakfull, lätt uppbyggd axel.

3 Oger Red Linnen

Från holländska Oger kommer den windowpanerutiga, benvita kavaj. Egna linjen Oger Red.

4 Boggi Overcheck

Milanesiska Boggi gör fint sittande kavajer och vi rekommenderar en tur in i deras butik i Stockholm. Här i overcheck jordnära färger.

5 Oscar Jacobson Einar

Oscar Jacobson erbjuder också de fina windowpanemönster i sina kavajer, här i framgångsrika modellen Einar.

6 Care of Carl L.B.M. 1911

L.B.M. 1911 från Italien är en favorit och denna safarijacka med dubbla bröstfickor med knapp är enligt oss ett mångsidigt plagg. Kombinera med benvita eller mörkblå chinos, eller varför inte ett par jeans. (CareofCarl)

(Visited 678 times, 1 visits today)